Hoe we het verlies van een geliefde kunnen overleven

Vraag: Ik heb een brief van iemand die dicht bij u en bij mij staat. Hij schrijft: “Mijn vrouw en ik zijn vele lange en gelukkige jaren samen geweest, toen kreeg ze kanker en ze heeft twee jaar lang voor haar leven gevochten. Er was een moment dat we dachten dat we gewonnen hadden, maar kanker is zo’n verraderlijke ziekte, het lag op de loer en sloeg met hernieuwde kracht toe. Mijn vrouw was lamgeslagen na de chemotherapie, ze bleef vragen: ‘Verdien ik dit?'” En nu wil ik u vragen, dierbare Michael Laitman: waarom heeft Hij ons geschapen als wezens met zoveel gevoel? Waarom heeft Hij ons geen zeggenschap over onze gevoelens gegeven?

Antwoord: Hij heeft ons zeggenschap over onze gevoelens gegeven, maar alleen als we die kracht gebruiken voor een doel dat hoger is dan alleen maar voelen. Dit gebeurt als je boven je gevoelens uitstijgt en ze onder controle houdt, niet door ze uit te schakelen met pijnstillers of drugs, maar als je je gevoelens op de juiste manier gebruikt. Angst en pijn en allerlei andere onaangename gevoelens worden ons met dit doel gegeven.

Vraag: En moeten we dan door dezelfde staten gaan als waar hij doorheen is gegaan toen hij zag dat zijn vrouw zo leed?

Antwoord: Daar moeten wij ook doorheen. We zullen dit helaas bij iedereen in onze omgeving zien en we zullen er zelf ook deel van uitmaken.

We zullen onze gevoelens op geen enkele manier kunnen uitschakelen, we moeten juist leren hoe we er op de juiste manier mee om kunnen gaan.

De mensheid komt nu langzamerhand in een situatie waarin ze wereldwijd rampen zal meemaken, ze komen steeds dichterbij en staan klaar om ons te verpletteren, ze komen nu al op een deel van de mensheid terecht. En degenen die nog niet onder een dergelijke golf zijn bezweken, zien wat er gebeurt en moeten snel veranderen om in volledige harmonie met de natuur te komen, dat wil zeggen dat zij boven hun egoïsme moeten uitstijgen om dichter bij anderen te kunnen komen en dan te bereiken: heb je naaste lief als jezelf.

Vraag: U zegt nu in feite wat de mensheid te wachten staat, Ik wil u vragen: wat moet ik doen als een geliefde in mijn nabijheid lijdt?

Antwoord: Dan is het al te laat. Dan hebben we nog wat te doen: proberen om nog te vechten tegen deze golf van verdriet, ziekte, pijn, enz.  Maar in principe moeten we voordat dit alles gebeurt al tot actie komen.

Buig tenminste je hoofd en doe alles op grond van het feit dat het van Boven komt en stem in grote lijnen in met dit besluit van Boven.

Opmerking: Het is verre van gemakkelijk als je geliefde van je wordt weggenomen.

Mijn antwoord: Het is een catastrofe! Een ramp! Vooral voor mensen die jarenlang samen zijn geweest en nog steeds zijn. Het is ongelooflijk moeilijk! Het is gemakkelijker om zelf te sterven!

Opmerking: Ja. Dat was zijn gevoel: “Ik zou dit liever zelf gehad hebben! Waarom moest zij zo lijden?!”

Mijn antwoord: Ja. Maar het helpt niet. Dat is de gemakkelijkste oplossing.

Vraag: Wat is de belangrijkste oplossing voor nu?

Antwoord: Buig je hoofd en doe alles wat je moet doen. Stem volledig in met de hoge Kracht die dit met ons doet en probeer jezelf in deze situatie zozeer te annuleren dat je alles accepteert.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/how-to-survive-the-loss-of-a-loved-one/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 8/12/21

Filed under: Health, Man and Woman, Q&A | Add Comment / Ask Question →

2 Reacties

  1. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

  2. As you can see, I translate articles of dr. Michael Laitman. You can find more articles on the English blog site and search there for the subjects you need.
    https://laitman.com/blog/#gsc.tab=0
    https://www.michaellaitman.com/
    On behalf of Bnei Baruch
    Dorothea

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed