Een universele techniek

Vraag: Waarom accepteert u alleen Kabbalah als de kennis van het universum? Het universum is één geheel, de Schepper is Eén. Waarom bent u zo stellig?

Antwoord: Hoe meer je Kabbalah studeert, hoe meer je ziet dat alle andere methoden erin vervat zijn. De natuur verwerpt ze niet, maar legt alleen uit hoe de mensheid op verschillende niveaus van ontwikkeling deze methoden ervaart.

Ze hebben allemaal hun functie totdat een mens in een situatie komt waarin hij het universele beeld van het universum, de wereld en de mensheid in zich kan opnemen, de ontwikkeling die boven zijn egoïsme uitgaat, en dan komt hij bij Kabbalah. 

Daarom was Kabbalah tot onze tijd verborgen en ontwikkelt Kabbalah zich nu pas geleidelijk, zodat de mensheid die, als gevolg van haar zoektocht door vele verschillende niveaus van ontwikkeling gaat, onder de invloed van andere, eigen methoden die binnen het egoïsme worden bestudeerd en niet boven het egoïsme uitstijgen, tot de conclusie komt dat er binnen het egoïsme zelf niets meer te zoeken valt, dat alleen nog de wens bestaat om eruit te komen, om er bovenuit te stijgen.

Doordat ik al deze stadia heb doorlopen en bestudeerd, zie ik persoonlijk de wortels van alle mogelijke methoden en theorieën, en daarom onderwijs ik alleen Kabbalah. Ik wil benadrukken dat de natuur het universele systeem is om een mens in deze wereld te veranderen en hem of haar tot het hoogste niveau te verheffen.

Er zijn twee krachten in de natuur: ontvangen en geven. Het doel van Kabbalah is dat een mens die met zijn egoïsme werkt boven de kracht van ontvangen kan uitstijgen en het volgende niveau van de natuur kan bereiken: de kracht van geven.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/universal-technique/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Videoconference”

Filed under: Kabbalah Study, Religion | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed