Een koord dat vanuit de Wereld van Oneindigheid naar beneden reikt

Kabbalisten schrijven dat de Schepper zich onthult in de verbinding tussen ons, in het centrum van de groep. En alles wat in het centrum van onze groep tussen ons gebeurt, wordt op het niveau boven ons, dat de Schepper wordt genoemd, waargenomen. 

Wij staan op een spirituele ladder die we op moeten klimmen naar het volgende niveau, boven ons, en dan weer een niveau hoger en weer, nog hoger. We krijgen altijd instructies, lichten, signalen en we worden wakker gemaakt door het niveau boven ons.

Daarom moeten we ernaar streven om verbinding te maken met dat hogere niveau en ons ermee vereenzelvigen. Deze verbinding komt tot stand door de grootheid van het hogere niveau.

Het hogere niveau wordt met betrekking tot het lagere niveau altijd beschouwd als de Schepper ten aanzien van de schepping. We zijn via al deze niveaus afgedaald, vanuit de Wereld Ein Sof (oneindigheid) via de Partzufim Galgalta, AB en SAG naar het niveau van deze wereld via vijf werelden met vijf Partzufim in iedere wereld en vijf Sefirot in elke Partzuf, wat op een totaal uitkomt van 5 x 5 x 5 = 125 niveaus.

Via dezelfde niveaus gaan wij terug. Het niveau dat hoger is dan het huidige wordt altijd de Schepper genoemd. Allereerst is dit zo omdat het hogere niveau het lagere niveau in het leven heeft geroepen op de weg van boven naar beneden. En ook omdat we via dat hogere niveau kunnen opstijgen en het kunnen bereiken. “Kom en zie”, Bo-Re, dat is de naam van de Schepper. En van daaruit zullen we nog hoger kunnen klimmen en steeds hoger komen.

Voor iedere Ten is er een koord dat vanuit Ein Sof (Wereld van Oneindigheid) naar beneden reikt. En via dat koord moeten wij naar de Wereld Ein Sof opstijgen, naar het einde van de correctie. Als wij de raad van de Kabbalisten opvolgen, stijgen we steeds van niveau naar niveau, van Malchut naar Bina en dan weer van Malchut naar Bina

Het lagere niveau wordt Malchut genoemd in relatie tot het hogere niveau dat Bina wordt genoemd. De kracht die ons op een hoger plan brengt, wordt geloof boven de rede genoemd, de kracht van Bina boven de kracht van Malchut, het verlangen om te ontvangen. Als wij aan het verlangen om te geven en aan de verbinding tussen de vrienden voorkeur geven, kunnen we van Malchut naar Bina stijgen, van het lagere niveau tot aan het hoogste niveau.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/a-thread-extended-from-infinity/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 10/7/21, Shamati #14 “What Is the Exaltedness of the Creator”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed