Empirisch bewijs

Vraag: Waarom beschouwt men in onze wereld Kabbalah als een onderdeel van filosofie? Kabbalah wordt op universiteiten zelfs als een onderdeel van filosofie bestudeerd.

Antwoord: In onze wereld gaat men ervan uit dat alle spirituele stromingen tot filosofie behoren. 

Het moet gezegd worden dat, in het algemeen gesproken, alle wetenschap uit de filosofie is voortgekomen. Aangezien ik gepromoveerd ben, is mijn graad een PhD (een doctoraat in de filosofie). Maar als ik doctor in de natuurwetenschappen zou zijn, zou ik ook PhD achter mijn naam hebben staan, omdat ooit alle wetenschappen tot de filosofie behoorden. Filosofie wordt vertaald als “liefde voor kennis”. Maar tegenwoordig is het totaal tegenovergesteld aan kennis.

Vraag: Maar waarom beschouwen zoveel mensen Kabbalah niet als een wetenschap? Ze zeggen dat wat Kabbalah beweert niet empirisch geverifieerd kan worden.

Antwoord: En ze hebben gelijk. Je moet namelijk eerst een extra zintuig in jezelf ontwikkelen, kunnen voelen waar Kabbalah het over heeft en dan nagaan of wat er gezegd wordt in de natuur bestaat en geverifieerd en onderzocht kan worden. Dit bevestigt dat Kabbalah een wetenschap is.

We onderzoeken de natuur met onze vijf zintuigen. Kabbalah zegt dat er nog een mogelijkheid is om de natuur te onderzoeken, namelijk met een zesde zintuig, dat werkt niet ten dienste van ontvangen, maar van geven. Kabbalah legt uit hoe we dit kunnen ontwikkelen.

Er is een rudiment van dit zintuig in de mens aanwezig, de ziel genaamd. Kabbalah ontwikkelt dit, en dan, als een mens de hoge wereld gaat voelen, legt Kabbalah uit wat hij voelt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/09/empirical-verification/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-Up, Seekers”

Related Material:

Philosophy And Kabbalah

What Is The Difference Between Philosophy And Kabbalah?

All Sciences Examine The Creator

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: