De Schepper voelen wordt “geloof” genoemd

Het enige wat we nodig hebben is geloof. De Schepper voelen, wordt geloof genoemd. Dit is volkomen tegengesteld aan het religieuze begrip blind geloof waaraan wij in onze wereld gewend zijn.

De kracht van geloof is de kracht van Bina, als we dit ontvangen, gaan we in deze eigenschap van geven onze oorsprong voelen, al naar gelang onze gelijkvormigheid ermee. Als ik begin met in ieder geval een klein beetje te geven, ga ik in deze nieuwe eigenschap de hoge kracht voelen in de mate van mijn gelijkvormigheid ermee.

Wij bereiken het voelen van de Schepper door de kracht van geven en het verwerven van deze kracht wordt geloof genoemd, de kracht van Bina. Ook nu voelen wij de Schepper, maar we zijn ons er niet van bewust. We begrijpen niet dat Hij degene is die ons het hele beeld van deze wereld laat zien: het universum, de sterren, de aarde met al haar bewoners, de levenloze materie, de planten, de dieren en de mensen.

Achter dit alles is de Schepper verborgen, want onze eigenschappen zijn nog niet gelijkvormig aan Hem en daarom komen we niet in contact met Hem. De wet van de spirituele wereld is de wet van gelijkvormigheid.

Geloof is een maatstaf voor de verbinding tussen de mens en de Schepper. Geloof verschijnt niet zomaar in een mens. Eerst moet je het verlangen ontwikkelen om te geven, en deze spirituele Kli (vat) wordt geloof genoemd. Daarin ontvangen we het licht van geloof. De wens om te geven, gevuld met het licht van geloof, wordt het niveau van Bina genoemd.

Hoe meer een mens zichzelf corrigeert, hoe dichter hij bij het niveau van Bina komt, het niveau van geloof waarin hij de Schepper steeds meer voelt.

Als ik boven mijn wil om te ontvangen de eigenschap van geven ontwikkel, d.w.z. geloof boven het denken, boven de kracht van egoïsme, ga ik de Schepper ontdekken in de mate van mijn gelijkvormigheid met Zijn eigenschappen.

Dan rijst de vraag: Wat voel ik werkelijk, de Schepper of de mate van mijn geloof? In feite voel ik het “Goddelijke deel van Boven” dat in mij onthuld wordt, de kracht van geven. Ik noem deze kracht de Schepper, Bo-Re (kom en zie). Eerder bestond de Schepper niet, maar toen ik de kracht van geven verkreeg, begon Hij in mij te leven.

Kabbalah spreekt uitsluitend over de manier waarop we gelijkvormigheid met de Schepper kunnen bereiken, meten en ontwikkelen, totdat wij 100% gevend worden aan Hem en Hij aan ons.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/09/feeling-the-creator-is-called-faith/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson on 9/23/21, “Baal HaSulam. Shamati, 4. What Is the Reason for the Heaviness One Feels when Annulling before the Creator in the Work?”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed