Sterren en krachten

Er ligt een stralend pad in het midden van het firmament. Dit is de slang van het firmament, door astronomen “de Melkweg” genaamd, waar alle kleine sterren met elkaar verbonden zijn en in grote getale aanwezig zijn. Ze zijn bijeengebracht en staan daar als een myriade, als ontelbare bergen, aangesteld voor de geheime daden van de mensen in de wereld (Zohar for All).

De sterren symboliseren de hoge krachten die onze aardse weg van bovenaf bepalen. Daarom geloven wij dat de sterren ons lot bepalen.

Vraag: Zegt u hiermee dat wij van de astrologie, de wetenschap van de astrologen, iets kunnen leren over wat er op het niveau van de materie gebeurt?

Antwoord: Zeker. Absoluut waar. Voorspellers, waarzeggers kunnen je dit vertellen. Zij kunnen alleen wat zeggen over de gebeurtenissen in onze wereld, over wat er praktisch staat te gebeuren, maar niets over wat je kunt veranderen en zelf voor elkaar kunt krijgen. Ze kunnen ook niets zeggen over wat er boven onze wereld gebeurt.

Vraag: Als ik bijvoorbeeld de krachten van Het Boek De Zohar aantrek, kan ik dan mijn levensloop veranderen?

Antwoord: Natuurlijk. Absoluut!

Opmerking: Ik dacht dat de mise-en-scène niet verandert, maar dat de houding verandert.

Antwoord: Je gevoelens veranderen, de mise-en-scène verandert. Je kunt onder schot gehouden worden, dat is één mise-en-scène, of in alle rust op het gras zitten en koffie drinken terwijl je geniet van het zingen van de vogels, dat is een andere mise-en-scène. Het hangt helemaal van jouw keuze af.

Als jij jezelf innerlijk verandert, zal het schouwspel buiten je veranderen, je omgeving. Er is voor jou zowel een innerlijke als een uiterlijke staat voorbereid, manieren waarop je vooruitgang kunt boeken, ofwel op een goede manier of op een slechte manier. Het hangt van jouw keuze af: of je met een stok vooruit geduwd wilt worden naar geluk of dat je er zelf naartoe rent.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/08/stars-and-forces/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “The Power of The Book of Zohar” #16

Related Material:

Power Over Destiny

A Generation Of Sages

The Right To Change One’s Destiny

Filed under: Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed