Een spiritueel wonder

Vraag: In lezingen zegt u vaak dat het intra-uteriene proces van ontwikkeling een wonder is. Wilt u eens uitleggen waarom het een wonder is?

Antwoord: Omdat het een combinatie is van twee absoluut onmogelijke parameters: de eigenschap van ontvangen en de eigenschap van geven. Bovendien zijn geven en liefde sterker dan ontvangen, en dan ontstaat er nieuw leven.

In de natuur is dit proces heel complex, bijzonder, en we zouden zelfs kunnen zeggen: onnatuurlijk. De ontwikkeling op zich is natuurlijk, maar we hebben het niet over de ontwikkeling, maar over een combinatie van tegenstellingen, de ene in de andere. Daarom is het een wonder.

Vraag: Ik begrijp dat het fysiek bezien een wonder is: er ontwikkelt zich een wezensvreemd lichaam in het lichaam van de moeder en het wordt niet afgestoten. En wat is een spiritueel wonder?

Antwoord: Voor spiritualiteit geldt hetzelfde. Er ontstaat eigenlijk een organisme in een ander organisme tegen de achtergrond van afstoting. Hier moet een mens doorheen, hij moet de eigenschap van geven willen accepteren, ondanks zijn egoïsme, en zijn ego annuleren.

Er ontstaan altruïstische eigenschappen in hem als hij niet aan zichzelf denkt, zich helemaal niet afvraagt wat het voor hemzelf betekent. Dit wordt een wonder genoemd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/08/spiritual-miracle/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 8/6/21

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: