Een maaltijd – Dichter bij de Schepper komen

Alle elementen van een Kabbalistische maaltijd zijn zo gecreëerd dat een mens niet losraakt van zijn gedachten over het spirituele doel, zodat hij begrijpt waar en met wie hij samen is, waarom hij op deze manier afgestemd is op de hoge wereld, op de Schepper en waarom hij dat niet moet ontvluchten.

Alle zegeningen, congressen en wetten zijn voor een mens alleen nodig om constant bij elke handeling en elke gedachte te voelen dat hij zich in het veld van de Schepper bevindt. Als hij dit veld gaat voelen, zal hij dit alles op een natuurlijke wijze doen.

Het werk zelf, de inspanningen, moeten aan een mens laten zien dat hij met behulp daarvan steeds dichter bij de Schepper kan komen.

Niemand oefent enige dwang op hem uit om dit te doen. Als een mens gaat begrijpen wat dit alles betekent, kiest hij voor zichzelf een bepaald niveau uit om van daaruit te handelen volgens deze zegeningen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/08/a-meal-coming-closer-to-the-creator/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 7/9/21

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed