De taal van de natuur begrijpen (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: De taal van de natuur begrijpen

Wat als we op een vreemde planeet zouden komen waar we de taal van degenen die daar wonen niet spreken en hun gebaren of cultuur niet zouden begrijpen? Het is niet erg dat we gênante blunders zouden maken, maar het echte probleem is dat we fouten zouden maken die ons en anderen werkelijk in gevaar zouden brengen.

Dit is geen theoretische vraag, het gaat over ons dagelijks leven. We zijn vreemdelingen op de planeet die we als ons thuis beschouwen. We begrijpen haar taal niet, haar gebaren niet en haar cultuur niet. De blunders die we maken zijn daarom heel riskant voor onszelf, voor de mensen om ons heen en voor alle bewoners van de aarde.

Erger nog, we beseffen niet dat we aliens zijn. We denken dat we hier thuishoren, terwijl we hier in feite pas in de laatste duizenden jaren zijn gekomen. In de prehistorie vormden hominiden (leden van de familie Hominidae (mensapen), waaronder de mens) een integraal onderdeel van de natuurlijke systemen waarin zij leefden. Ze waren wezenlijk een ander diersoort in het weefsel van het ecosysteem.

Naarmate wij evolueerden en landbouwtechnologie, industrie en economie ontwikkelden, werden we steeds dominanter. Tenslotte zijn wij de “heersers” van de aarde geworden, althans, dat denken we. Nu leven we alsof wij de planeet bezitten. We rooien achteloos bossen, roeien zonder onderscheid diersoorten uit, vormen regeringen en regimes op basis van ideologieën die door onze narcistische geesten zijn bedacht en plegen volkerenmoorden als een middel om onze ideologieën in praktijk te brengen. We betuttelen, minachten anderen, spreken kwaad en demoniseren iedereen die niet denkt zoals wij, en in naam van rechtvaardigheid en vrijheid sluiten we hen op en doden hen.

Wij, de meest recente gasten die de aarde op haar aardkorst heeft verwelkomd, hebben het verblijf van onze gastheer veranderd in een gigantische vuilnisbak, zonder toestemming te vragen, zonder enige consideratie en zonder enige wroeging. In feite, zelfs als wij de goedkeuring van onze gastheer hadden willen vragen, hadden we dat niet gekund, want we hebben nooit de moeite genomen om te leren communiceren in de taal van de natuur.

Toch hebben we de brutaliteit om te klagen als de aarde ons branden, overstromingen en aardbevingen stuurt om zich te beschermen tegen onze vergiftigende aanwezigheid. Inderdaad, de brutaliteit van de mens is grenzeloos en onuitputtelijk. De natuurrampen waarvan we deze zomer getuige zijn, zijn geen symptomen van de ziekte van de aarde, het zijn pogingen van de aarde om zich te ontdoen van de parasiet die de mens is, zodat zij kan genezen.

De cultuur van de natuur bestaat uit evenwicht. Alles is nodig en alles heeft zijn tegenpool. Winter en zomer, eb en vloed, tropen en woestijnen, zelfs leven en dood, het zijn allemaal tegenpolen die elkaar aanvullen. Samen creëren zij het dynamisch evenwicht van de natuur die alles laat evolueren en vergaan op het juiste moment en in het juiste tempo.

De taal van de natuur is de taal van wederzijdse verantwoordelijkheid. Alle schepselen hebben elkaar nodig, zij kunnen bouwen op elkaars welzijn en nemen niet meer dan ze werkelijk nodig hebben. Op deze manier ondersteunt iedereen elkaar en bloeit het wereldwijde ecosysteem op de planeet.

Als de natuur haar afkeuring kenbaar maakt, gebruikt zij “boodschappers” zoals extreem weer, aardbevingen en andere natuurrampen van een buitensporige intensiteit. Wanneer we haar gebaren niet begrijpen, handelt ze krachtiger. Als we achteloos blijven, wordt ze gewelddadig. En als we dan nog steeds geen aandacht schenken aan de natuur, vernietigt zij haar boosdoeners.

De laatste tijd maakt de natuur ons duidelijk dat we niet meer welkom zijn op deze planeet. Als we niet snel de taal van de natuur leren, de taal van consideratie en evenwicht, zal zij ons het leven ontnemen dat zij aan ieder van ons heeft gegeven. Tenslotte zijn we allemaal door de natuur geschapen, en niet andersom.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/08/understanding-natures-language-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: Crisis, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed