Word wakker – Vuur!

Bij alles wat er in de wereld gebeurt, moeten wij het goede en welwillende bestuur van de Schepper zien, die ons alleen het goede brengt. Op deze manier corrigeert Hij de zielen en verbindt Hij hen tot één gemeenschappelijke ziel.

Wij zien alles echter anders en de vraag is in welke mate ik de waarheid wil ontdekken om de Schepper te kunnen rechtvaardigen en Hem dankbaar te zijn voor Zijn goedheid door mij aan Hem te hechten. Dit is mijn correctie.

Als ik een corrupte wereld zie, komt dat omdat ik oordeel vanuit mijn onvolkomenheid. Wij zien niets buiten ons, maar alleen wat er in ieder van ons en in ons allemaal samen gebeurt. Alle overstromingen, branden en pandemieën zijn symptomen van onze eigen ziekte.

Als wij naar een dokter zouden gaan die bij ieder van ons en bij ons allemaal samen een diagnose zou stellen, zou hij schrikken van de ernst van onze ziekte. Hij zou zeggen: “Zien jullie branden? Dat komt omdat jullie hoge koorts hebben. Zien jullie overstromingen? Dat zijn ook ziekten die jullie hebben. De ene keer voel je de krachten van Gevura die aan de rechterkant verschijnen als overstromingen en een andere keer manifesteren zij zich aan de linkerkant als vuur. In het midden, daar tussenin, is er nog een klap: de pandemie. Jullie zullen nog vele andere klappen ervaren aan de rechterkant, aan de linkerkant en in het midden, want ik heb geen andere manier, ik kan jullie alleen met zulke klappen overtuigen van de noodzaak van correctie.”

Dan blijkt dat het onze schuld is dat wij ons in deze moeilijke situatie bevinden, want er zijn al vele jaren verstreken waarin wij ons, op geen enkele andere manier, de noodzaak van correcties gerealiseerd hebben.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/wake-up-fire/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 7/25/21, “Entry Into the Spiritual Degree”

Related Material:

A Stick Instead Of A Carrot

Stairway To The Heights Of Creation

The Creator’s Order To Each Person

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: