Wat betekent: een gewoonte?

Een gewoonte betekent dat je jezelf beïnvloedt door een vrijwillige inspanning van je wil, intern en ook extern, bijvoorbeeld door een opvoeder. Op dat moment wordt in beide gevallen een bepaalde universele reactie van de Natuur, het Hoge Licht genaamd, geactiveerd en dat Licht verandert ons, ongeacht het niveau waarop we ons bevinden.

Wij hebben het hierbij niet over kosmische of spirituele niveaus en veranderingen. Ook gewone aardse veranderingen die zich in ons voordoen onder invloed van gericht leren, impliceren de aanwezigheid van een speciale kracht in de Natuur die wij moeten activeren. Deze kracht verandert ons en geeft ons een andere gewoonte.

Gewoonten kunnen we onderverdelen in twee niveaus: het aardse en het spirituele niveau. Het aardse niveau houdt in dat we bepaalde gehechtheden vervangen door andere als we onze gewoonten veranderen. Hiervoor bestaan hele systemen in de maatschappij. Er zijn er veel en we zien dat ze werken.

Maar er is ook een Kabbalistisch systeem waarbij we, dankzij een speciaal doel, zulke krachten van de Natuur naar ons toe trekken, ze veranderen ons en maken ons tegengesteld aan onze oorspronkelijke natuur.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/what-does-habit-mean/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 6/25/21

Related Material:

A Good Habit: Desire To Bestow

Habit Becomes Second Nature

The Power Of Habit

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed