Verbinding boven afwijzing

Vraag: U zegt altijd: “Liefde bedekt alle misdaden.” We hebben het er nu over dat we eerst de 9e Av hadden, vernietiging, afscheiding, en het daaropvolgende stadium is al verbinding. Welke misdaden moeten wij met liefde bedekken, waar hebben we het dan over?

Antwoord: Over het kwaad dat in elk verlangen van ons aanwezig is. Hoewel de gemiddelde mens hier helemaal niets van voelt. Dat is nu juist het probleem.

Als hij op de juiste manier naar zichzelf kijkt, zal hij zien dat er in al zijn gedachten en daden maar één enkel verlangen aanwezig is, het verlangen om te ontvangen, te winnen, te bezitten, beter te willen zijn dan anderen.

Vraag: Er moet dan een soort standaard zijn waaraan ik mezelf constant kan afmeten. Laten we zeggen dat de Schepper die standaard is. Maar voordat Hij onthuld is, kan ik niet begrijpen wat dat kwaad in mij is wat ik moet corrigeren, dat is toch zo?

Antwoord: De Schepper ontdek je geleidelijk. En afhankelijk daarvan gaan we voelen hoeveel kwaad er nog in ons aanwezig is.

Vraag: U hebt gezegd dat er in de spirituele wereld geen verschil is tussen liefde voor een man en liefde voor een vrouw. Waar gaat dit over? 

Antwoord: Het gaat over verbinding boven afscheiding, boven elkaar afwijzen. Elkaar afwijzen noemen we haat, en wederzijdse aantrekkingskracht met het doel om tot de onthulling van de Schepper te komen omdat we Hem willen verblijden, noemen we liefde.

Vraag: Betekent dit dat het spirituele werk voor mannen en vrouwen hetzelfde is?

Antwoord: Ja, het verschil in geslacht doet er totaal niet toe.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/connection-above-rejection/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States”

Related Material:

The Day Of Love After The Day Of Destruction

A Worldwide Action Of Love Dissemination!

There’s Nothing Worse Than Indifference

Filed under: Holidays, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: