Leven met Covid (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Leven met Covid

Voor mij is het nieuws dat experts beseffen dat Covid-19 niet zomaar verdwijnt, goed nieuws. Vanaf het allereerste begin heb ik gezegd dat zelfs als er een vaccin of een medicijn zou komen waardoor Covid zou genezen, het virus zou muteren of dat er een ander virus zou opduiken waardoor zou blijken dat onze inspanningen nutteloos waren. Zoals ik waarschijnlijk al honderden keren heb gezegd sinds het begin van de uitbraak, werkt het niet als we proberen om de natuur met technologie te slim af te zijn. We zijn zelf producten van de natuur, dus proberen om onze maker te slim af te zijn is – op zijn zachtst gezegd – onverstandig.

Persoonlijk ben ik blij dat de natuur ons op deze manier richting geeft. Ik ben er helemaal niet blij mee dat mensen lijden, maar dat lijden komt niet door de natuur, maar doordat de mensheid koppig is en de richting op blijft gaan waar de natuur niet heengaat. Als je je hoofd stoot tegen de muur van de realiteit, krijg je onvermijdelijk flinke hoofdpijn. In het geval van de mensheid uit deze hoofdpijn zich in miljoenen onnodige sterfgevallen en ontelbare mensen die lijden aan langdurige symptomen ten gevolge van onze halsstarrigheid.

Of we het nu leuk vinden of niet, Covid zegt ons dat we tot bedaren moeten komen. Door de technologische ratrace waar we inzitten, is de mensheid bijna vernietigd, we moeten gas terugnemen en dit onder controle brengen. Mensen moeten stoppen met vechten en gaan praten over wat werkelijk belangrijk is: de manier waarop we met elkaar omgaan.

Omdat we niet positief met elkaar kunnen communiceren in de fysieke wereld, heeft de natuur ons verplaatst naar de virtuele wereld. Als we leren om in die wereld positief te communiceren, zullen we zien dat Covid zijn greep versoepelt en dat we dan ook weer fysiek met elkaar kunnen communiceren.

De natuur gebruikt Covid om ons te leren dat ons ware immuunsysteem niet in ons lichaam aanwezig is, maar in ons hart, in hoe we met elkaar omgaan en hoe we over elkaar denken. Omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn, sijpelt de slechte wil van één mens door naar alle anderen, en onze negatieve emoties verspreiden zich als virussen en maken ons ziek. Positieve emoties sijpelen ook door en verspreiden zich eveneens, maar die zijn helaas schaars, vandaar de erbarmelijke situatie waarin de mensheid zich bevindt.

De vaccins helpen om de pandemie op afstand te houden, maar zolang wij de nodige veranderingen in onze relaties uit de weg gaan, zal het virus in verschillende vormen en intensiteit blijven terugkeren totdat we beseffen dat we een meer fundamentele verandering nodig hebben dan een nieuw vaccin. Covid is geen griepvirus. De manier om het te verwijderen is niet fysiek, maar emotioneel. Pas als we dit begrijpen, zullen we in staat zijn om onszelf te genezen, nadat we onze uitermate slechte verhoudingen hebben genezen. Dan hoeven we niet verder te leven met Covid.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/living-with-covid-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: Coronavirus, Health, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: