Het coronavirus komt terug

Het coronavirus zal onvermijdelijk terugkomen. Wij hebben uit de eerste golf van de pandemie niet de juiste conclusies getrokken, nu zal de tweede golf komen. Het enige wat we van de eerste golf hebben begrepen, is dat we thuis moesten blijven en dat we, als we naar buiten gingen, een masker moesten dragen en afstand bewaren. Maar natuurlijk is dit niet genoeg om onze situatie te corrigeren.

Daarom verwachtte ik in het begin niet dat het coronavirus snel zou verdwijnen. Het was alleen nog maar de eerste golf en er zou een tweede volgen, dat gebeurt nu al. Het is niet alleen een herhaling van de eerste golf, maar er komen nieuwe mutaties van het virus, uit een nieuwe bron. Ik denk dat er een derde golf zal komen als we de winter naderen.

Het is heel goed mogelijk dat deze golven met grote regelmaat terug zullen komen, keer op keer, om ons te leren dat we uiteindelijk onszelf moeten aanpakken. Anders zal het virus ons weer losmaken van het normale leven dat we eerder hadden. Dan zullen we de hele routine van het leven weer moeten veranderen, de economie, de industrie, vormen van werk, de kinderopvang, de vormen van communicatie en interactie.

Het virus treft alles omdat onze hele wereld is gebouwd op de verbinding tussen mensen. Het is juist deze verbinding die door de pandemie getroffen wordt. We zullen steeds meer gaan voelen hoezeer deze blokkering van de verbinding een kwalitatieve hindernis is. De pandemie zal het ons zelfs niet toestaan om met maskers op te communiceren.

Het virus zal zodanig muteren dat vaccinaties niet meer zullen werken, zodat we zullen gaan nadenken over wat de aard van de vaccinatie zou moeten zijn, wat de werking zou moeten zijn en hoe wij ons moeten voorbereiden om geen zware klappen te krijgen. We moeten slimmer gaan worden!

De golven van de pandemie zijn te vergelijken met de plagen in Egypte die ons aanspoorden om boven ons egoïsme uit te stijgen, om uit de macht van de Farao te komen. Is dit de richting van onze acties, gedachten en gesprekken? Realiseren wij ons dat het coronavirus dezelfde plaag is als het volk Israël in Egypte meemaakte: bloed, kikkers, luizen, en wat er verder nog gebeurde? Wij moeten dit alles ook doormaken, maar dan in een andere vorm.

Je kunt proberen om de grenzen te sluiten zodat het virus niet van buitenaf binnendringt, maar dat zal niet helpen, want de Schepper gaat ermee door om Zijn verheven programma uit te voeren. Het virus zal niet verdwijnen en ons niet verlaten, want het heeft tot nu toe geen enkele verandering in ons teweeggebracht. Dus het zal het volk Israël en de hele wereld keer op keer moeten treffen.

Israël kan door zijn innerlijke correctie zichzelf en de hele wereld van de pandemie genezen door als medicijn te dienen voor de hele menselijke samenleving. Als de Joden ermee beginnen om op de juiste manier met elkaar om te gaan, zal de pandemie over de hele wereld verdwijnen en zal de hele mensheid genezen worden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/the-coronavirus-is-coming-back/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “A Conversation with Journalists” 6/24/21

Related Material:

Where Is Salvation From The Coronavirus?

The Virus Softens Our Hearts

The Viral Trajectory

Filed under: Coronavirus, Israel, Israel Today | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed