De reïncarnaties van het leven, de reïncarnaties van de ziel

Baal HaSulam: “Vanuit Mijn Vlees Zal Ik God Zien.” Evenzo wat de ziel betreft, een mens reïncarneert totdat hij de wijsheid van de waarheid in volle glorie heeft verworven. Op een andere manier kan de ziel haar niveau in totaliteit niet bereiken.

Een mens reïncarneert in onze wereld en zijn spirituele gen kleedt zich in verschillende lichamen, steeds opnieuw. Een mens die dit leven leeft maar wiens lichaam sterft voordat hij zijn spirituele gen vervuld heeft, zal naar een nieuw fysiek lichaam terugkeren, waarin hij de tientallen jaren zal leven die voorbestemd zijn voor hem en dan zal hij opnieuw sterven.

Dit zal doorgaan totdat hij de ontwikkeling van de ziel in een van zijn reïncarnaties bereikt.

Het is echter niet zo dat de kennis die iemand heeft bereikt het niveau van de ziel verhoogt. Het is inherent aan de aard van de ziel dat zij niet op eigen kracht zal groeien voordat zij de kennis van de spirituele natuur heeft verkregen. De groei van de ziel is afhankelijk van de maat van deze kennis.

In het algemeen gesproken geeft kennis de ziel geen mogelijkheden om ook maar iets te doen. Door de juiste handelingen kan een mens op de juiste wijze samenwerken met de ziel en haar helpen zich te ontwikkelen.

De ziel ontwikkelt zich door goede en juiste handelingen naar een staat waarin zij niet meer hoeft terug te keren naar een fysiek lichaam in onze wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/the-reincarnations-of-life-the-reincarnations-of-the-soul/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 6/16/19

Related Material:

Cycles Of Souls

Many Reincarnations In One Body

When Will Our Reincarnations End?

Filed under: Body and Soul | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed