Als ik naar hen kijk, zie ik mijn eigen fouten (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Als ik naar hen kijk, zie ik mijn eigen fouten

Ik kijk naar de situatie waarin onze natie zou moeten verkeren, “als één man met één hart” en de situatie waarin we nu verkeren, niet bereid om tot elkaar te komen, en dat doet me pijn. Als ik naar onze politici kijk, zie ik de situatie waarin onze natie verkeert. Omdat zij het volk vertegenwoordigen, weerspiegelt de manier waarop zij met elkaar omgaan de verhouding tussen de mensen: niemand is vriendelijk, niemand doet ook maar enige moeite om politiek correct te zijn.

Kijk maar naar de Knesset, ons parlement, en kijk eens naar onze huidige situatie: iedereen met een mes achter zijn rug of in zijn zak, net zoals in de dagen voor de verwoesting van de Tempel. Zo ziet ongegronde haat eruit en we weten waar het toe leidt.

Het is nog erger, als ik kijk naar alles wat er in de wereld gebeurt, naar alle haat waar de hele wereld door overheerst wordt, weet ik dat de puinhoop bij hen wijst naar de puinhoop bij ons. Als ik zie wat er gebeurt in Rusland, Duitsland of Polen, het geschreeuw en de corruptie die in elke regering plaatsvindt, zie ik dat ik de oorzaak ben, ik ben de oorzaak! Als ik naar hen kijk, zeg ik niet “Zo erg is het niet, bij ons is het ook zo.” Nee, ik weet dat de oorzaak bij mij ligt, dat het daardoor hen overkomt en ik moet er ook de oorzaak van zijn dat zij zich zullen verbinden “als één man met één hart”, door het voorbeeld dat ons volk hen moet geven.

Ik heb tegen niemand grieven, alleen tegen mezelf. Ik weet dat ik, en het hele Joodse volk, de wereld ten goede of ten kwade kan laten kantelen door middel van onze interne eenheid of afscheiding. Onze wijzen hebben dit altijd aan ons verteld, onze geschiedenis heeft ons dit door de eeuwen heen laten zien, alleen onze halsstarrigheid weerhoudt ons ervan om deze voor de hand liggende waarheid te erkennen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/07/when-i-look-at-them-i-see-my-fault-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: Israel Today, New Publications, Unity | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: