Verbind je elke dag opnieuw

Er staat geschreven: “Iedere dag zal als nieuw zijn in je ogen.” Niet alleen iedere dag, maar ieder moment krijgen wij een ontwaken, een nieuwe mogelijkheid om nieuwe gebroken verlangens te onthullen, vonken, en ze uit een gebroken, egoïstische staat naar geven te verheffen.

Er worden gebroken Reshimot onthuld, daardoor is het voor mij niet mogelijk om naar de waarheid te streven. Alles zal zich altijd in de richting van mijn egoïsme keren. Daarom moeten wij elkaar wekken, elkaar de weg wijzen, een voorbeeld geven aan elkaar en elkaar innerlijk steunen met onze gedachten en gebeden. Als we dat niet doen, zal de voorbereidingstijd voor spiritueel werk zich over vele jaren uitstrekken.

Uiteindelijk moet eenieder alle verlangens ontdekken die verbonden zijn met de oorsprong van zijn ziel. Als wij echter het verlangen hebben om ons met elkaar te verbinden, ontdekken we alle verlangens die er in de wereld, in de mensheid, bestaan. Het is niet alleen die ene vriend die voor me staat. Deze vriend brengt me naar een miljard meer mensen die achter hem staan en een nog veel groter aantal zielen.

Als ik mij met mijn Ten verbind, verbind ik mij dus met alle zielen in de wereld, met alle schepselen en via hen met de Schepper. Als ik een volledige integratie met mijn Ten bereik, hoef ik datzelfde werk niet met andere mensen te doen, omdat zij al opgenomen zijn in mijn vrienden.

Laten we dus proberen om ons zo goed mogelijk met elkaar te verbinden en proberen te begrijpen dat elke dag als nieuw is. Dit betekent dat we dagelijks nieuw werk ontdekken bij onze verbinding, een nieuwe afgescheidenheid die eerder niet bestond en zo op alle mogelijke manieren verder gaan.

Het egoïsme zal ons altijd van het pad weghalen, ons afleiden met afwijkende gedachten en ons spiritualiteit tonen die zich niet in de ware Kli bevindt, namelijk niet in de verbinding met elkaar. De belangrijkste dingen die we nodig hebben voor spiritualiteit – verbinding en liefde – staan lijnrecht tegenover ons egoïsme en zijn het verst van ons verwijderd, daarom vergeten we dit steeds. 

Elke dag is als nieuw omdat we steeds beter begrijpen dat er een nieuwe afstand van de Ten wordt onthuld en onwil om erover na te denken. Het egoïsme groeit en maakt de afstand tussen ons steeds groter. Daarom is het nodig dat we elkaar helpen om dichter bij elkaar te komen, want al ons succes is daarvan afhankelijk.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/06/reconnect-every-day/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/11/21, “Each Day They Will Be as New in Your Eyes”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed