De verborgen kracht van de natuur

Hoe kunnen we in de praktijk een gezamenlijke intentie bouwen als onze verlangens volkomen verschillen? Als wij gevend willen zijn naar elkaar en ontdekken dat wij dat niet kunnen zonder de hulp van de Schepper, trekt eenieder de Schepper naar zich toe zodat Hij de vrienden zal helpen.

Op die manier vormen we, in plaats van een egoïstisch veld, een spiritueel veld van geven waarin wij de eigenschappen van de Schepper gebruiken. Dit betekent dat de Schepper tussen ons wordt onthuld. 

Wij willen de kracht van de Schepper tussen ons ontdekken, de kracht van geven aan elkaar die in de natuur verborgen is. Er zijn veel krachten in het universum voor ons verborgen, veel sterren, planeten en schepselen die wij niet kunnen zien. Tot nu toe zijn al onze instrumenten, telescopen en radars niet in staat om dit alles vast te stellen.

Er is echter een kracht die het gehele universum vult. Wetenschappers noemen het donkere materie. We voelen dat er golven zijn die we niet kunnen herkennen. Zonder enige twijfel is er een kracht die het gehele universum doordringt van het ene einde tot het andere (als we al kunnen zeggen dat het universum eindig is). Deze krachten zijn op elke plek aanwezig, als dat namelijk niet zo zou zijn, was het universum al lang geleden ingestort.

De krachten van de interactie tussen alle delen van het universum bestaan en zijn werkzaam boven al onze stoffelijke beperkingen uit. Sommige van deze krachten zijn verborgen, we kunnen ze namelijk alleen ontdekken als we de intentie om te geven verkrijgen. Dan zullen we niet langer beperkt worden door de materie en de fysieke werkelijkheid.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/06/the-hidden-force-of-nature/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/9/21, “Never Stop Demanding” 

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed