De tien plagen van Covid (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin “ De tien plagen van Covid

In de afgelopen week is duidelijk geworden dat we in Israël aan het begin staan van de vierde golf van Covid-19. We dachten dat we het virus hadden verslagen, en dat gold eveneens voor een groot deel van de wereld, maar we trekken ons opnieuw terug nu het aantal nieuwe gevallen snel toeneemt. Hoewel ongeveer 60 procent van de Israëlische bevolking is ingeënt, verliezen we nog steeds van het virus.

Ik heb al talloze malen gewaarschuwd, we zijn niet ziek door het coronavirus, we zijn ziek door arrogantie en hoogmoed. Zelfoverschatting en egoïsme zijn zonder enige twijfel recepten voor een ramp en dat wordt steeds bewezen als we zien dat het aantal Covid-gevallen toeneemt. Bovendien is Covid geen lokaal of nationaal probleem, het is het probleem van de hele wereld, als de hele wereld niet bij de oplossing wordt betrokken, zullen wij er niet vanaf komen. Covid-19 zal ons leren dat we hier met elkaar in zitten, ten goede of ten kwade, afhankelijk van elkaar. Als we niet aan de gezondheid van elkaar denken, zal het met onszelf ook niet goed gaan.

In zekere zin ben ik blij dat Covid er is, want hierdoor wordt ons geleerd dat we verantwoordelijk zijn voor elkaar. Tegelijkertijd ben ik in dezelfde mate ongelukkig met onze halsstarrigheid en onze onwil om te leren, want het kost ons levens, miljoenen levens. Ik heb zelf vrienden, studenten en sommige van hun familieleden aan het virus verloren. Niemand is uitgesloten van dit virus, juist daardoor is het zo effectief om ons wederzijdse verantwoordelijkheid te leren.

Zoals de tien plagen in Egypte een nieuw tijdperk inluidden in de geschiedenis van het volk Israël toen het beloofde om zich te verenigen “als één man met één hart”, zo wijst Covid-19 de wereld de weg naar precies dezelfde situatie. De plagen zullen minder kwantitatief worden, maar meer kwalitatief, dit betekent dat wij rechtstreeks geleid worden naar het inzicht dat wij zonder de belofte om voor elkaar te zorgen, niet zullen overleven.

In de woestijn, nadat zij uit Egypte waren gevlucht, aanvaardden de Israëlieten niet vrijwillig de belofte voor eenheid. Ook zij moesten afrekenen met hun ego’s. De Talmoed schrijft (Avoda Zarah 2b) daarover: “De Eeuwige had met kracht de berg als een gewelf over Israël geplaatst en zei tegen hen: ‘Als jullie de Wet (van wederzijdse verantwoordelijkheid) aanvaarden, is dat heel goed, maar als jullie dat niet doen, zal dit jullie graf zijn.'” In onze tijd lijkt het erop dat Covid de rol van God op zich heeft genomen en ons dwingt om dezelfde belofte af te leggen. Ik hoop dat we niet veel langer koppig zullen blijven, want de plagen zullen, zoals we al weten, alleen maar heviger worden.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/06/the-ten-plagues-of-covid-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: Coronavirus, Israel Today, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: