De materiële en de spirituele aarde

Vraag: Wij weten uit Kabbalistische bronnen dat “Aarde” (Eretz in het Hebreeuws) afkomstig is van het woord “Ratzon” (verlangen). En dat “Israël” betekent Yashar Kel (Regelrecht naar de Schepper). Dus het land Israël is het verlangen naar de eigenschap van geven, gelijkvormigheid aan de Schepper.

Wat is de verbinding tussen dit verlangen en de ruwe materie die we in onze wereld zien als resultaat van zo’n hoge eigenschap?

Antwoord: Ook in onze wereld zien wij de samenhang tussen het spirituele en het materiële. In veel Kabbalistische bronnen wordt beschreven dat alle spirituele krachten die in de spirituele wereld aanwezig zijn hun materiële uitdrukking op aarde hebben, in de ruimte en rondom de aarde. Die vormen kunnen we allemaal zien.

Er is veel gezegd over het land Israël. Als we de wetten van de spirituele wereld in acht nemen, de wetten van geven, liefde, verbinding en de juiste interactie tussen ons, voelen we dat we gezegend zijn omdat we in het fysieke land Israël wonen.

Maar ook het tegengestelde is waar, als we deze wetten niet in acht nemen, zal deze aarde, zoals er geschreven staat, ons uitspuwen, we zullen er niet meer kunnen leven en na een lange periode van leed gedwongen worden om deze plek te verlaten.

Het lijkt zo dat we dit land 70 jaar geleden gekregen hebben, maar we kunnen niet zeggen dat we het werkelijk bezitten. We hebben het eenvoudigweg in bezit genomen en ons er niet aan geconformeerd omdat wij in onze materiële vorm de spirituele wetten van geven, liefde, verbinding en een welwillende houding naar elkaar niet in acht genomen hebben.

Vraag: Maar waarom stemt de aarde zelf, deze grove substantie die uit atomen en moleculen bestaat, overeen met het verlangen om aan de Schepper gelijkvormig te worden, de eigenschap van geven?

Antwoord: Omdat er spirituele krachten werkzaam zijn op alle niveaus van de natuur: de minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveaus. De aarde voelt dit.

De aarde is geen grove materie. Wij bestaan op aarde en zij voedt ons. Zij is genadevol voor ons, ze is onze moeder, zoals men wel zegt. Zonder haar kan de mens niet bestaan.

Totdat wij onszelf op orde brengen, in liefde voor elkaar, in verbinding met elkaar en met de hele wereld, zullen de mensheid en het universum geen goede omstandigheden bereiken in deze wereld, op deze aarde.

Vraag: We weten dat de aarde uit atomen bestaat, deze atomen vormen samen moleculen. De aarde heeft een kern, een mantel en een korst. En wat zijn de elementen van het verlangen om te geven, om gelijkvormig te worden aan de Schepper?

Antwoord: Die elementen zijn verlangen en intentie. Dat is het. Er bestaat niets anders. In het verlangen zelf zijn er vijf niveaus: nul, één, twee, drie en vier. Die niveaus corresponderen met vijf soorten intenties. Het is simpel. Het belangrijkste is dat al je verlangens uitgaan naar het welzijn van anderen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/06/the-material-and-the-spiritual-earth/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 5/21/21

Related Material:

The Land Of Israel On The Map And In The Soul

The Spiritual Roots Of Nations And Peoples

Israel and the Nations of the Worlds

Filed under: Israel, Nations of the World, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed