Wat is het grootste plezier in de wereld? (Quora)

Michael Laitman op Quora: Wat is het grootste plezier in de wereld?

Er staat geschreven dat er geen groter plezier is dan tegenstellingen verenigen.

Een tegenstelling is een staat van besluiteloosheid, alsof we tussen een tang worden fijngeknepen. We hebben geen idee waar de waarheid of de leugen ligt en evenmin wat we moeten doen. Maar we moeten deze tegenstrijdigheid oplossen.

Wanneer deze opgelost wordt, voelt het als het grootste plezier dat er bestaat.

Er worden aan ons allerlei tegenstellingen en twijfels gegeven met de bedoeling om ons uiteindelijk te brengen tot een vraag om hulp aan de Bron waar alles vandaan komt. Met andere woorden, de natuur bestaat met een bedoeling uit tegenstellingen, om ons naar het gevoel te brengen dat we de oplossing nodig hebben die zich in onze gemeenschappelijke Bron bevindt: de Hoge Kracht van de natuur, een puur altruïstische eigenschap achter alles wat we meemaken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/05/what-is-the-greatest-pleasure-in-the-world-quora/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: