Wat is geluk voor een Kabbalist?

Vraag: Wat is geluk voor u?

Antwoord: Geluk is constant de werkelijkheid die zich aan je onthult bereiken. Alsof je over een weg rijdt en zich steeds meer nieuwe uitzichten aan je ontvouwen, zo is het met de constante onthulling van de werkelijkheid, van een nieuwe werkelijkheid, in nieuwe reikwijdten – dit is geluk.

Bovendien is dit geluk niet subjectief, het moet objectief zijn. Het moet zo zijn dat je het niet in jezelf voelt, maar in de eigenschappen van geven en liefde, in de eigenschappen die je overstijgen. Dit betekent dat een mens eerst de eigenschappen moet verkrijgen waardoor hij geen beperkingen meer heeft. Dan kunnen we over geluk spreken.

Vraag: Maar dan blijkt dat je als het ware over een weg rijdt zonder landkaart, nietwaar? Of wordt dit alles plotseling aan je onthuld, zonder dat de route bekend is?

Antwoord: Alles wordt plotseling aan je onthuld, omdat je onbegrensd wordt, je bewustzijn en alles wat er nog meer is, breiden zich uit.

Maar omdat je ieder moment in de tijd onderweg bent, is je waarneming nog beperkt, je beweegt je constant vooruit. Daarom wordt deze wijsheid “Kabbalah” (“ontvangen” in het Hebreeuws) genoemd, het gaat namelijk over iets verwerven, ontvangen, bereiken. Er staat geschreven dat wij aan het einde van dit pad het Absolute bereiken. Vermoedelijk zijn daar geen veranderingen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/05/what-is-happiness-for-a-kabbalist/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog wordt zondag a.s. geplaatst.

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 4/5/21

Filed under: News, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed