Vertegenwoordiger voor alle schepselen

Het moet mij zorgen baren dat ik aan de Schepper niet de plek kan bieden waar Hij Zich kan onthullen aan de schepselen en hen blij kan maken. De mate waarin ik de Hoge Kracht belangrijker vind dan mijzelf, mijn egoïsme, en daar meer zorg voor draag dan voor mezelf, bepaalt de mate van mijn droefheid omdat ik mijn werk niet doe. 

Ik moet voelen dat ik alle schepselen vertegenwoordig en dat geldt voor eenieder van ons. Iedereen heeft namelijk een speciale verbinding met de Schepper vanuit de unieke oorsprong van zijn ziel en in dit opzicht kan hij door niemand vervangen worden. Daarom moet ik erover nadenken hoe ik de Schepper kan verblijden, hoe ik via mijzelf de Schepper kan verbinden met alle schepselen, eerst met de Ten en na de Ten met de gehele gemeenschappelijke ziel, met de Shechina, zodat de Schepper Zich in alle zielen zal onthullen en Zich zal verblijden.

Dit is het werk van ieder mens afzonderlijk, niemand anders kan dat voor hem doen. Als hij het betreurt dat hij de oorzaak is van het lijden van de Shechina, kan hij later deel hebben aan de vreugde van de Shechina.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/05/representative-of-all-created-beings/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the Daily Kabbalah Lesson 5/5/21, “Chasing the Shechina

Related Material:

The Creator Truly Wants To Reveal Himself To Us

Revealing The Creator In The Ten

The Ten Is Our Spiritual Capital

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed