Het mysterie van de unificatie van het mannelijke en het vrouwelijke, deel 12

Ieder ontwikkelt zich zelfstandig

Vraag: Waar moeten een man en zijn vrouw rekening mee houden als zij samen Kabbalah gaan studeren? Op welke manier moeten zij elkaar helpen en wat moeten ze vermijden?

Antwoord: Ik denk niet dat zij elkaar meteen willen helpen als zij Kabbalah gaan studeren. Ze zullen ieder hun eigen gevoelens willen ervaren.

Het kost heel veel tijd, maanden, zelfs jaren voordat zij gaan inzien dat zij samen kunnen studeren, dat zij samen hun spirituele krachten hieraan kunnen wijden. Het zal jaren duren voordat zij voelen dat zij beiden één ziel hebben. Dit is niet eenvoudig.

Het zal niet in één dag gebeuren. Als we aan het begin van dit pad staan, is het het beste om elkaar niet te storen. In het begin ontwikkelt ieder zich zelfstandig.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld tot de leeftijd van drie jaar niet met elkaar spelen. Ze spelen apart, ieder kind met zijn eigen speelgoed en als je een kind vraagt om met een ander kind te spelen, zal hij je niet begrijpen. Ze hebben nog geen besef van hun omgeving.

Zo is het ook als we Kabbalah studeren. Als we aan het begin van de Kabbalah studie staan, voelen we de anderen niet. Het overweldigt ons en dat gebeurt met ieder afzonderlijk. Dus in die periode moeten we elkaar niet storen, maar in plaats daarvan proberen om elkaar de ruimte te geven zodat ieder zich onafhankelijk kan ontwikkelen, totdat we een zekere mate van rijpheid hebben bereikt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/05/the-mystery-of-the-unification-of-the-masculine-and-feminine-part-12/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 3/3/19

Related Material:

The Mystery Of The Unification Of The Masculine And Feminine, Part 11

The Mystery Of The Unification Of The Masculine And Feminine, Part 10

The Mystery Of The Unification Of The Masculine And Feminine, Part 9

Filed under: Man and Woman, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed