Bina’s beschermende kracht

Opmerking: Gewoonlijk symboliseert Bina water, maar u zegt dat zij in een grot door lucht gesymboliseerd wordt.

Mijn antwoord: In dit geval staat Bina voor lucht. We moeten begrijpen dat dit allegorieën zijn. Er zijn nog veel mensen die in allerlei grotten en schuilplaatsen leven, maar dit geeft hen geen meerwaarde.

Wat hier bedoeld wordt, is dat een mens bewust voor een dergelijke staat kiest, voor een gedragswijze waardoor hij boven zijn egoïsme – aarde genaamd – kan uitstijgen en de eigenschap van altruïsme kan bereiken, de kwaliteit van geven, de kwaliteit van verbinding met anderen, Bina genaamd.

Een mens creëert dergelijke innerlijke eigenschappen door zijn eigen inspanningen. Hij trekt de kwaliteit van het Licht aan, van de Hoge Wereld, van geven. Dit is de kracht van de Schepper, de kracht van Bina waarmee hij voor een soort innerlijke schuilplaats zorgt. Hoewel hij niet ten volle kan opstijgen en zich niet naar een hoger niveau in de spirituele wereld kan bewegen, creëert hij in zijn staat in ieder geval een bol voor zichzelf die gevuld is met een hogere kwaliteit en daarin leeft hij.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/05/binas-protective-power/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 4/23/21

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed