Voorbereiding voor spirituele ontwikkeling

Vraag: Wat bedoelde u toen u sprak over een zuiver psychologische barrière als men probeert uit de grenzen van zijn eigen ‘ik’ te breken?

Antwoord: Vroeger was het nodig om door middel van een psychologische ontwikkeling een mens voor te bereiden op zijn spirituele ontwikkeling. Daarom zei ik dat.

Tegenwoordig is spiritualiteit echter veel gemakkelijker te bereiken in een groep die op de juiste wijze werkt. Als iemand zich in zo’n omgeving bevindt, wordt hij hierdoor geleidelijk gevormd, wordt deze groep deel van zijn innerlijk en komt hij onder de invloed daarvan.

Daarom is het tegenwoordig niet noodzakelijk om zoveel aandacht aan psychologie te besteden. Het is voldoende om iemand in een groep te plaatsen en als hij op de juiste wijze met de groep werkt, doet de groep verder alles. Langzamerhand zal deze groep zich ontwikkelen en, als tussen twee molenstenen, voor jou meer of minder een spiritueel wezen worden.

Alleen een groep helpt, niets anders. Zonder groep is er geen spirituele groei. Dan blijkt een mens een soort psycholoog te worden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/preparation-for-spiritual-ascent/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Integral Course” 3/19/21

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: