Vollediger worden ten behoeve van de ander

Vraag: Wat gebeurt er als we Kabbalah studeren? Gaan mannen en vrouwen hun ware aard voelen?

Antwoord: Eerst gaan ze begrijpen en daarna voelen dat ze volkomen tegengesteld zijn aan elkaar, fysiek, qua denken, bewustzijn en in hun kijk op de wereld. We hebben dit onderscheid zozeer laten vervagen dat we er zelfs geen aandacht meer aan besteden en het lijkt alsof er geen verschil bestaat.

We denken dat we op deze manier tot een soort begrip voor elkaar kunnen komen, gendergelijkheid, enz. Dit is niet waar. We moeten het verschil tussen man en vrouw goed begrijpen, want als we ons ieder in de juiste positie plaatsen, kunnen we toevoegen aan elkaar en kan ieder vollediger worden ten behoeve van de ander.

Kabbalah vertelt over de manier waarop we ons met elkaar moeten verbinden terwijl wij onze tegenstellingen in stand houden en zelfs nog duidelijker maken. Als ik een vrouw laat zien dat zij in mijn ogen een vrouw is en ik mezelf aan haar als man laat zien, gaan we niet meteen over tot de een of andere intieme relatie.

We hebben het over het mentale, emotionele niveau, het niveau van opvoeding en interactie. Op deze manier laten we zien hoe tegengesteld we zijn en tegelijkertijd hoe we elkaar kunnen aanvullen. Kabbalah legt uit op welke manier een man en een vrouw met elkaar verbonden zouden moeten zijn.

We denken dat in de natuur een dergelijke verbinding, bijvoorbeeld tussen mannelijk en vrouwelijk, veel eenvoudiger is. Het is echter helemaal niet zo eenvoudig. We zien de innerlijke verschillen niet, hoe ze met elkaar in contact zijn. Als we onze verschillen op de juiste manier zouden accepteren, zou dit tot een totaal andere cultuur leiden, een andere sfeer van communicatie en de constructie van andere sociale instellingen.

We zouden op een heel andere manier met elkaar communiceren, op ons werk, op vakantie en in contacten tussen gezinnen en families. We zouden andere tv programma’s hebben. Spelletjes, sporten. Alles zou er anders uitzien.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/replenish-yourself-for-the-benefit-of-another/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-up” 8/11/09

Filed under: Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed