Van de voet van de berg naar de top

Vraag: Dat zij aan de voet van de Berg Sinaï gestaan hebben, is een gebeurtenis die het hele volk gevormd heeft, of – als we het over één persoon hebben – de spirituele ontwikkeling  van de mens betekent.

Er staat geschreven dat zij een jaar lang aan de voet van de berg gestaan hebben. Waarom precies een jaar?

Antwoord: Het gaat hier niet over jaren, dit alles is symbolisch bedoeld, in het algemeen gesproken is het onmogelijk om te zeggen dat alles precies zo is gebeurd als het in de Torah geschreven staat.

Er is niets heiligs aan de Berg Sinaï, iedereen kan deze berg beklimmen en er zijn vee laten grazen. Het gaat niet over de berg waarop de Tempel gebouwd zou kunnen worden. De Tempel wordt namelijk gebouwd op een plek die geheiligd is, die gecorrigeerd egoïsme vertegenwoordigt.

De Berg Sinaï vertegenwoordigt nu juist het egoïsme dat nog gecorrigeerd moet worden en daarom is er niets speciaals aan die berg. Joodse pelgrims gaan er niet heen. Het is ook geen toeristische attractie.

Vraag: Wat betekent het dat het volk aan de voet van de berg stond en de Schepper op de top van de berg aanwezig was en vandaar tot hen leek te spreken?

Antwoord: Deze berg symboliseert het grote egoïsme dat in de mensheid aanwezig is en de mensheid moet het corrigeren om – zoals het allegorisch gezegd wordt – vanaf de voet van de berg de Schepper te onthullen die zich op de top van de berg bevindt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/from-the-foot-of-the-mountain-to-its-top/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/9/21

Related Material:

The Omer Count

Breaking Away From Egypt

Escaping Egoism

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed