Twee engelen begeleiden de mensheid

Hoe dichter een mens bij zijn Egypte komt, hoe groter zijn wil om te ontvangen daar wordt. Eerst ontvangt hij zijn verlangen met vreugde. Hij heeft een goed gevoel over het feit dat hij zich ontwikkelt, rijker wordt en de wereld begrijpt.

Op deze manier heeft de hele wereld zich tot voor kort ontwikkeld. Dan ontdekken we plotseling dat alles wat wij bereikt hebben niet goed is voor ons. We hebben eigenlijk een gevangenis voor onszelf gebouwd, ware slavernij die we niet kunnen ontvluchten. Egoïsme begraaft ons en bindt ons aan handen en voeten. Zelfs als we ogenschijnlijk heel veel goede dingen voor onszelf hebben gedaan, plotseling overweldigen en controleren ze ons. 

Eerst werk ik om dingen te kunnen aanschaffen, vervolgens moet ik continu blijven werken om alles wat ik bezit te kunnen onderhouden, ontwikkelen en verbeteren. Ik werk steeds harder om een groter huis te kunnen betalen, een betere school voor de kinderen en nog veel meer.

Een mens ziet dat hij in slavernij leeft. Eerst dacht hij dat hij zijn leven voor zijn eigen gemak had ingericht. Nu blijkt dat hij geen rust meer heeft en niet meer van het leven kan genieten. Hij werkt steeds harder. Zijn vrouw werkt nu ook, maar ondanks dat maken ze schulden. Dit is ware slavernij en het einde is niet in zicht.

Toen kwam de coronacrisis er nog bij en wie weet hoewel klappen ons nog te wachten staan. We gaan beseffen dat we geen goed leven hebben opgebouwd. Er is nog wel een positief aspect te vinden, want nu kan de Wijsheid van Kabbalah ontdekt worden en kunnen mensen daarnaar luisteren. Daarvoor is deze Wijsheid dan ook onthuld.

Dan verschijnen de volgende twee krachten in de natuur: Enerzijds de Farao en anderzijds de Schepper, zij helpen ons om onze weg naar het einde van de correctie te vervolgen, “ …. de twee engelen die ons op Shabbatavond begeleiden …”

Blog in het Engels:  https://laitman.com/2021/04/two-angels-accompany-humanity/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the Daily Kabbalah Lesson 4/4/21, “Pesach “(Passover)

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Filed under: Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Egoism, Globalization, Holidays, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed