Tegengestelde elementen van de schepping

Vraag: Wat is volgens Kabbalah het belangrijkste verschil tussen het mannelijke en het vrouwelijke deel in de natuur?

Antwoord: Absoluut alles. Er bestaat niets wat meer tegengesteld is in de natuur dan een man en een vrouw. Bovendien wordt dit verschil steeds groter, eerst zien we het bij levenloze objecten, zelfs bij mineralen, dan bij planten, nog meer bij dieren, en tenslotte nog meer bij mensen.

Dit betekent dat een ontwikkelde man en een ontwikkelde vrouw, als zij werkelijk als mens hoog ontwikkeld zijn, de meest tegengestelde elementen van de schepping vertegenwoordigen. Er is niets hetzelfde in hen. Daarom is het heel moeilijk voor hen om tot een soort overeenkomst te komen, zij begrijpen elkaar eenvoudigweg niet en kunnen op geen enkele manier nader tot elkaar komen en zo op elkaar gaan lijken.

Vraag: Betekent dit, dat al hun pogingen om elkaars kijk op de wereld te begrijpen in principe mislukken?

Antwoord: Uiteindelijk wel, ja. We zien dat wij langzamerhand in een grote crisis terechtkomen: kinderen gaan het huis uit, ouders gaan scheiden, ze kunnen elkaar niet meer verdragen en er ontstaat zelfhaat.

Hij kan niet alleen niet overweg met het andere geslacht, maar hij heeft ook allerlei abnormale driften en wil zo in zijn seksuele behoeften voorzien. In het algemeen gesproken beginnen gender, huwelijk, gezin en kinderen in onze tijd letterlijk af te brokkelen en gelden vroegere wetten en voorwaarden steeds minder.

Daarom is er een Kabbalistische methodologie die uitlegt hoe we werkelijk tot eenheid kunnen komen. Het is een systeem van alomvattende kennis.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/opposite-elements-of-creation/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-up” 8/11/09, appeared on April 11th 2021

Filed under: Crisis, Globalization, Man and Woman | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed