Pesach – Word een waar mens

Vraag: Pesach symboliseert de uittocht van ieder van ons uit onze animale staat. Het begint allemaal bij de belofte van de Schepper aan Abraham: hij zou het Land Israël erven. Het land Israël is Eretz Israël, het verlangen naar de Schepper. Heeft de Natuur oorspronkelijk bestemd dat iedereen deze eigenschap zal bereiken?

Antwoord: In het algemeen gesproken: ja. Als resultaat van onze ontwikkeling moeten absoluut alle mensen op aarde de eigenschap van “Adam – Mens” bereiken, namelijk gelijkvormigheid aan de Schepper.

Vraag: Wat betekent ”een mens worden” vanuit het gezichtspunt van Kabbalah? Wat voor niveau is dat?

Antwoord: “Mens”, in het Hebreeuws “Adam”, komt van het woord “Domeh” en dit betekent “als de Schepper” of “naar Gods beeld”.

Wat betekent “naar Gods beeld”? Alle eigenschappen van de Schepper, Zijn houding naar alles wat Hij heeft geschapen, bestaat uit liefde, geven en goede gevoelens, een mens verkrijgt dan deze eigenschappen, hij wordt gelijkvormig aan de Schepper en wordt Menselijk genoemd. Voordat hij deze eigenschappen heeft bereikt, wordt hij als een dier beschouwd.

Met andere woorden, als een mens zich in zijn natuurlijke, egoïstische eigenschappen bevindt en alleen voor zichzelf zorgt, wordt dit zijn “dierlijke staat” genoemd, als hij voor anderen zorgt en hij de altruïstische eigenschap van de Schepper in zich draagt, wordt deze staat “Mens – Menselijk” genoemd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/passover-become-human/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 3/26/21

Related Material:

Grow To Be Human

Gliding On The Waves Of Desire

Still, Vegetative, Animate And Speaking

Filed under: Holidays, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: