Je kunt wel chips implanteren, maar geen geluk (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin “Je kunt wel chips implanteren, maar geen geluk”

Afgelopen week heeft Neuralink, de neurowetenschappelijke startup van Elon Musk, een video uitgezonden waarin een makaak-aap alleen via zijn hersenen MindPong speelt nadat er een computer chip ter grootte van een munt bij hem was geïmplanteerd en met meer dan tweeduizend elektroden met zijn hersenen was verbonden. Volgens Neuralink is het de bedoeling om een chip te ontwikkelen die het mensen die verlamd zijn mogelijk zal maken om, door hun geest te gebruiken, zelfstandig veel dingen te doen die ze op het ogenblik niet kunnen doen.

Wat we zouden moeten implanteren, en waarvoor geen chip bestaat, is zorgzaamheid in ons hart. Dit kan niet door middel van een operatie, maar door een educatie proces. Het kan jaren duren, maar uiteindelijk zullen we werkelijk van binnenuit veranderen, en dan zal alles buiten ons ook veranderen. Wij hebben geen nieuwe technologie nodig, maar een nieuwe geest – een geest van vriendelijkheid, zorgzaamheid en wederzijdse verantwoordelijkheid. Als we de handen ineenslaan om deze geest in de samenleving te implanteren, zullen we dit ook in onze harten implanteren.

Dit experiment klinkt misschien geweldig, maar ik word er absoluut niet blij van. Voordat ik me in de Wijsheid van Kabbalah ging verdiepen, zou ik misschien wel blij zijn geweest met zulk nieuws, maar nu voel ik dat niet. Wat ik nu weet, is dat zelfs als we alle dieren, en ook onszelf, zouden offeren op het altaar van innovaties in de biotechnologie, het ons niet zou helpen om gelukkiger te worden. We moeten een totaal andere weg inslaan.

Ik begrijp waarom ondernemers dit soort dingen doen, het zijn kinderen en ze vinden het leuk om met zulke spelletjes te spelen, maar dit is geen goed voorbeeld, het is absoluut geen goed voorbeeld. Wat ze met apen doen, doet me denken aan wat de nazi’s met mensen deden. Zo voel ik dit, werkelijk. Toen ik aan mijn wetenschappelijke loopbaan begon als bio-cyberneticus, had ik dit soort dingen misschien kunnen waarderen, want ook ik hield me bezig met de werking van systemen in het menselijk lichaam. Maar nu, vijftig jaar later, kan ik hier niet positief tegenover staan. Het is gewoonweg niet de manier waarop we het leven kunnen verbeteren. Als deze investeringen al enig nut hebben, is het wel om de nutteloosheid hiervan te gaan beseffen en de noodzaak om op een andere manier naar geluk te zoeken.

Wat we zouden moeten implanteren, en waarvoor geen chip bestaat, is zorgzaamheid in ons hart. Dit kan niet door middel van een operatie, maar door een educatie proces. Het kan jaren duren, maar uiteindelijk zullen we werkelijk van binnenuit veranderen, en dan zal alles buiten ons ook veranderen. Wij hebben geen nieuwe technologie nodig, maar een nieuwe geest – een geest van vriendelijkheid, zorgzaamheid en wederzijdse verantwoordelijkheid. Als we de handen ineenslaan om deze geest in de samenleving te planten, zullen we dit ook in onze harten implanteren.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/04/you-can-implant-chips-but-you-cant-implant-happiness-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: