Hoe moeten we met problemen omgaan?

Vraag: Als een kunstenaar een schilderij maakt of een wetenschapper zich met een probleem bezighoudt, beschouwen ze het probleem of die taak niet als iets slechts. Waarom beschouwen wij de problemen die we tegenkomen als iets negatiefs?

Antwoord: Dit laat alleen maar zien hoe miserabel een mens eraan toe is als hij niet boven zichzelf kan uitstijgen en niet naar de wereld en zichzelf kijkt vanuit het gezichtspunt van de Schepper die hem naar de eeuwigheid en heelheid leidt door alle staten die hij meemaakt heen.

Het belangrijkste is daarom dat we ons losmaken van ons huidige ik en ons aan de Schepper hechten, dat we Zijn partners zijn bij wat Hij doet en dan blij zijn met alles wat er gebeurt, net zoals de Schepper dat is. Dan voel je zelfs geen enkel moment van lijden omdat je gaat voelen dat al die momenten je naar het bereiken van spiritualiteit leiden, naar waar geluk.

Vraag: Blijken dan alle onaangename kanten van een bepaalde eigenschap onderdelen van één probleem te zijn?

Antwoord: Natuurlijk. We moeten groeien om dit te leren begrijpen. Een klein kind voelt bijvoorbeeld maar één staat, bijvoorbeeld zachtheid of warmte, maar wij begrijpen dat we ook andere staten nodig hebben om het doel te bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/how-should-we-relate-to-problems/

 http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 1/20/19

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed