Hoe komen we van het slechte nieuws af?

Vraag: We zijn het slechte nieuws dat tegenwoordig in alle media te horen en te lezen is beu. Nu zijn er sites waarop alleen goed nieuws staat. Wat vindt u ervan om alleen de sites met goed nieuws te lezen en dat dus alleen tot ons te nemen?

Antwoord: Het is zoals Vysotsky eens zong: “We hoeven alleen maar een injectie te krijgen om in slaap te vallen.”

Vraag: Een injectie krijgen en daarna alles vergeten. Betekent dit dat alleen goed nieuws ons niet zal helpen?

Antwoord: Dat kan je wel lezen, maar dan vallen we dus in slaap.

Vraag: Hoe moet het dan wel? Moeten we door al dit slechte nieuws heen spitten? Hoe kan ik leven met dit alles?

Antwoord: Je moet op de juiste manier leven. Als je houding goed is, kan je het ergste nieuws lezen of horen, maar dan zal het je niet om zeep helpen.

Natuurlijk begrijp je hoe de wereld in elkaar zit. Maar alleen als je ook weet dat je alles moet doen om deze wereld te corrigeren.

De relatie die een mens tot de wereld heeft, moet zo zijn dat hij deze wereld ziet als iets wat hem gegeven wordt voor correctie. De wereld is juist daarom misvormd, lelijk en duister.

Wij moeten van deze wereld een betere plek maken. En we hebben hiervoor de kracht gekregen, de hoge kracht van de natuur, de positieve kracht die in onze wereld afwezig is omdat wij deze kracht niet aantrekken.

Wij moeten ervaren hoe de negatieve, egoïstische kracht in onze wereld op alle niveaus van de natuur werkzaam is: op het minerale, vegetatieve, animale en menselijke niveau. Deze egoïstische kracht in de natuur wordt door de mens die zich op het hoogste niveau bevindt, getriggerd en vanuit dit niveau worden de krachten van het animale, vegetatieve en zelfs het minerale niveau beïnvloed.

Als een mens gaat begrijpen dat hij ervoor zorgt dat de positieve kracht in de natuur werkzaam wordt als hij een goede relatie met anderen heeft, manifesteren zich twee krachten in onze wereld en dan zullen wij het resultaat zien.

De belangrijkste taak van de mens is dat hij deze positieve kracht in de natuur aantrekt door op een positieve manier in onze wereld te werken. Dan gaat hij daarover nadenken. Eén gedachte daarover is zelfs genoeg: Ik wil dat de positieve kracht zich in onze wereld manifesteert. Als we zo denken, zal deze kracht zich ook manifesteren. Meer is er niet nodig.

De grootste kracht is de kracht van het denken, het verlangen van de mens.

Vraag: En dan, als we dan die afschuwelijke dingen lezen, al dat verschrikkelijke, dat slechte nieuws, wat ga ik dan voelen?

Antwoord: Dat dit alles jou gegeven wordt om de positieve kracht aan te trekken en om de positieve en negatieve krachten voortdurend met elkaar in evenwicht te brengen, vernietig de negatieve krachten niet, maar trek alleen de compenserende positieve krachten aan.

Het is niet nodig om de “oude” wereld te vernietigen en een nieuwe wereld te bouwen. Je hoeft er alleen maar goedheid aan toe te voegen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/04/how-to-get-rid-of-bad-news/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 2/18/21

Filed under: Crisis, Globalization, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed