Waar moet de mensheid heen?

Opmerking: 2020 heeft de productie stopgezet, dit heeft tot een depressie geleid, armoede veroorzaakt, hele industrieën vernietigd, gezinnen gebroken en regeringen geruïneerd. “We hebben allemaal gefaald,” zegt de VN.

Anderzijds wordt er voor 2021 voorspeld dat het nog veel erger zal worden. Het virus zal gevaarlijker worden. We zullen elk jaar of halfjaar gevaccineerd moeten worden, enzovoort. Er zijn veel sombere voorspellingen. De mens staat temidden van velerlei problemen en hij weet niet wat hij moet doen. Hij is als verlamd.

Er wordt ook gezegd: “Als je naar 2020 kijkt, lijkt dat nog een sprookje.”

Hoe moet een mens zich gedragen tussen deze vuren?

Mijn antwoord: Een mens moet zich blijven afvragen: “Waarom gebeurt dit in de wereld? Kan ik er misschien iets aan doen?”

We kunnen dit enigszins beantwoorden. We moeten ons leven altijd in verband brengen met wat er gebeurt, waarom zijn die virussen plotseling tevoorschijn gekomen? Als we door een kernoorlog gedood waren, zou dat iets heel anders zijn, iedereen zou dat begrijpen. Maar waarom is er plotseling zo’n vreemd virus opgedoken? Morgen kan er weer één komen, daarna een derde, enzovoort. Hoe komen wij hieruit?

Commentaar: Een kernoorlog kunnen we begrijpen: dan hebben we met een vijand te maken die een bom op je loslaat, of je laat die bom zelf vallen. Maar dan komt er iets onzichtbaars ….

Mijn Antwoord: De natuur.

Vraag: En hoe kunnen we met de natuur praten? Hoe begin je een dialoog met de natuur en zeg je: “Raak me niet aan.” Of: “Waarom raak je mij aan?”

Antwoord: Wij komen niet dichterbij de natuur, wij komen er niet dichterbij. We staan constant tegenover de natuur. De hele natuur is integraal, globaal, alles daarin is met elkaar verbonden, maar de mensheid bouwt nu juist een systeem dat in alles tegenover de natuur staat!

De natuur is een levend organisme waarin ook wij bestaan als een levend organisme. En deze twee levende organismen werken elkaar tegen omdat wij niet willen erkennen dat wij een deel van de natuur zijn.

Wij handelen in een heel groot aantal dingen tegen de natuur in. We haten anderen, we graven in de grond en vernietigen de lucht, de bomen en nog zoveel meer. Kijk eens wat er elke dag gebeurt! Het wordt ons verteld en toch kunnen we ons niet beheersen.

We onderwerpen de natuur overal. We zijn in elk opzicht tegen de integraliteit van de natuur en wij schenden deze integraliteit constant, op alle niveaus en in alle mogelijk vormen. Daarom reageert de natuur op deze manier! Het gaat niet over de een of andere kwaadaardige bedoeling van de natuur.

Commentaar: Maar nu valt zij ons aan.

Mijn antwoord: Zij valt ons niet aan, zij beschermt zichzelf tegen haar belangrijkste vijand: de mens.

Er is op geen enkele manier sprake van vergelding, het is alleen maar een normale reactie van de natuur. Het gaat niet over kwaad bedoelde intenties. Zoiets bestaat niet in de natuur. Het gaat alleen over een duidelijke reactie. We zijn op een punt gekomen waarop de natuur ons wel moet vernietigen. Wij zijn zelf het enige en het grootste kwaad in de natuur.

Vraag: En wat nu? Wat moet een gewoon mens ondernemen?

Antwoord: Stop ermee om je te verzetten tegen de natuur. Zorg ervoor dat je begrijpt wat het betekent om te harmoniëren met haar, op fysiek, genetisch, biologisch, vegetatief, animaal niveau en wat er nog meer moge zijn! Maar het belangrijkste is: als mens. Met onze gedachten richten we een enorm grote schade aan aan de natuur. Wij willen geen integrale kern van de hele natuur zijn. Hoewel we, in het algemeen gesproken, aan de top staan van de natuur door wat we eigenlijk zijn.

Vraag: Ik ben maar een gewoon mens die een normaal leven leidde. Is het voldoende voor mij als ik ga begrijpen dat alles op de wereld met elkaar verbonden is?

Antwoord: Dat moet ik absoluut gaan begrijpen! Anders zal er geen einde komen aan deze pandemieën. Wat leert de natuur jou? Dat je je in een enorm groot gesloten systeem bevindt. In dit systeem activeer je allerlei krachten, eigenschappen en reacties.

Vraag: Dus u wordt het niet moe om dit te blijven herhalen, herhalen en nog eens te herhalen?

Antwoord: Meer heb ik niet te zeggen. Ik spreek vanuit een ander gezichtspunt. Wat kan ik anders zeggen tegen de mensheid? Er bestaat namelijk geen andere oorzaak voor de constante verslechtering van onze situatie, de degradatie op alle niveaus. Er is geen andere oorzaak.

We hebben een systeem van onderlinge verbinding gecreëerd, de zogenaamde samenleving die zichzelf vernietigt.

Vraag: Wat voor besluit moet een gewoon mens nemen, niet een wereldregering, niet de VN. Wat voor oproep doet u?

Antwoord: Ik denk dat er niets van regeringen afhangt. Het hangt alleen van de houding van de mens naar de wereld om zich heen af: naar het levenloze, vegetatieve, animale en menselijke niveau van de natuur. Het gaat over alle niveaus.

We moeten deze wereld beschermen. We moeten, als het meest verschrikkelijke, bedreigende deel van de natuur, deze wereld in evenwicht brengen en dat doen we door onze juiste houding. Behalve wij, is de hele natuur, het hele universum in evenwicht. En wij schenden dit evenwicht door onze gedachten en daden.

Vraag: Dus het is voor mij genoeg als ik in ieder geval mijn gedachten hierop richt?

Antwoord: Alles hangt van onze gedachten af. Een mens doet niets geheel gedachteloos. Als wij ermee ophouden om erover na te denken hoe we elkaar kwaad kunnen doen, zal de wereld vanuit deze gedachte onmiddellijk tot rust komen

Het belangrijkste is: laten wij onze gedachten tot rust brengen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/where-should-a-person-go/

 www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 2/8/21

Related Material:

Time “X” Has Already Come

Listen To What I, Nature, Am Telling You!

Where Is Salvation From The Coronavirus?

Filed under: Crisis, Globalization, Health, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed