Laten we in onszelf ruimte maken voor de Schepper

De hele werkelijkheid is gevuld met ons grote egoïsme. De hele wereld, het minerale niveau, planten, dieren en mensen, het zijn allemaal niveaus van ons egoïstische verlangen waarin we ruimte moeten gaan maken voor de kracht van geven, de kracht van de Schepper.

We zijn in ons innerlijk aan het werk, in onze waarneming van de wereld, onze verbinding en we creëren een plek waar de Schepper het embryo van Zijn eigenschap van geven kan plaatsen en het in ons kan gaan groeien.

De Schepper beïnvloedt ons zowel van binnenuit als van buitenaf. Wij bevinden ons in het witte Licht dat zich doelbewust heeft beperkt zodat wij erin kunnen leven. Wij hebben dus het gevoel dat we ons in een lege ruimte bevinden waarin de Schepper niet aanwezig is en wij voelen Hem niet.

Er kwam een straal Licht in deze lege ruimte, dat Licht ging in die leegte spirituele objecten bouwen en werelden. Daarom bevinden wij ons in de Schepper, volledig onder Zijn controle. Maar zo ziet het eruit van de kant van de Schepper.

Van de kant van de schepselen leven wij in een lege ruimte, ogenschijnlijk vrij van de controle van de Schepper, want wij zien en voelen deze controle niet. Daarom denken we dat wij de baas zijn van deze wereld en van ons leven.

Maar in feite voedt de Schepper ons op en leidt Hij ons naar het besef dat wij niet weten waar we werkelijk zijn. Dan gaan we op zoek naar waar ons leven van afhankelijk is en ontdekken we dat er een Hoge Kracht is die alles bepaalt en realiseert, dan voelen we een groot verlangen om deze  Kracht te onthullen.

Dit gebeurde met alle Kabbalisten uit de voorbije generaties, totdat zij de methode ontsloten die het mogelijk maakt om ons met de Schepper te verbinden, zij gaven ons de methode die ons leert hoe de Schepper door de schepselen in deze wereld onthuld kan worden, deze methode wordt de Wijsheid van Kabbalah genoemd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/lets-make-space-inside-of-us-for-the-creator/

Facebook: www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the World Kabbalah Convention, “Discovering Life In The Ten” 2/27/21, “Ibur in the Ten,” Lesson 5

Related Material:

The Greatness Of The Creator In The Ten

The Ten—A Device For Revealing The Creator

Integrate In The Ten—Make Space For The Thought Of Creation

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Kabbalah Study, Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed