Hoe verander je je kijk op het leven?

Vraag: Hoe kan je je waarneming van de werkelijkheid totaal veranderen, je kijk op een bepaalde situatie en op het leven?

Antwoord: Het heeft geen zin om na te denken over de manier waarop je jezelf zou kunnen veranderen. Hoe zou je kunnen weten of dit kan? Je moet je route bepalen: waar wil je heen en waar heb je dat voor nodig?

Je kan jezelf veranderen onder de invloed van een geschikte groep mensen, maar alleen als de juiste voorwaarden aanwezig zijn om zoiets te bereiken, serieuze intenties. Er moeten hierbij bepaalde inschattingen gemaakt worden.

Het kan niet zo zijn dat iemand zegt: “Ik heb genoeg van wie ik ben. Ik wil veranderen.” Je moet alles nauwkeurig nagaan, inplannen, je eigen weg creëren om het te kunnen implementeren. Er gebeurt niets zomaar vanzelf.

Vraag: Moet de samenleving zich een halt toeroepen en de juiste vragen gaan stellen?

Antwoord: Waarom zou men dat willen? Hierbij staan we voor de vraag: Wat komt eerst? Wat is de oorzaak van een vraag die zich in de maatschappij voordoet? Waardoor wordt de samenleving beïnvloed? Waardoor is er disbalans ontstaan? Enzovoort.

Dan kunnen we praten over wat er nodig is om jezelf terug te brengen naar een staat van vrede, van een evenwichtige beweging.

Het leven zelf werpt de juiste vragen op.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/how-to-change-your-assessment-of-life/

www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Ask the Kabbalist” 1/12/21

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed