Een vreemd geboorteproces

Vraag: Zelfs als ik niet begrijp wat er in Het Boek De Zohar geschreven staat en ik er toch in lees, kan ik dan op deze manier het niveau ontdekken dat boven mij aanwezig is? Dit lijkt vreemd voor een modern mens.

Antwoord: Ja, het is ook vreemd. Maar toch is dit nu juist de noodzakelijke voorwaarde voor het bereiken van spiritualiteit.

Alles in onze wereld is vreemd. Denk eens aan de geboorte van een kind, is dat geen vreemd proces? We zijn eraan gewend en daarom denken we: “Zo is het nu eenmaal.” Maar hoe kan het eigenlijk?

Neem eens een of ander schepsel uit een andere wereld en laat het dan eens zien wat wij in onze wereld hebben: heel veel onbekende, onbegrijpelijke, vreemde verschijnselen die geen duidelijke ontwikkeling hebben op basis van oorzaak en gevolg.  We zijn eraan gewend geraakt dat het ene het andere opvolgt, want zo hebben wij het ontdekt, zo hebben we het geleerd. In spiritualiteit is het net zo.

Ontwikkeling vindt altijd plaats volgens de wet van de ontkenning van de ontkenning. Als er een hoger niveau wordt geboren, wordt het geboren als iets wat tegengesteld is aan het vorige niveau, vanuit ontkenning, doordat we uit het vorige niveau vallen, ondanks dat niveau. Daarom is het altijd iets vreemds: het hele proces van geboorte in onze wereld, en nog meer in de spirituele wereld.

Anderzijds kan het ook niet anders, want de opgang naar het volgende niveau is een verandering van het hele paradigma van het bestaan, een verandering van de hele filosofie, de methodologie en de houding naar de wereld.

Daarom betekent opstijgen naar het volgende niveau een complete hergeboorte. Dit vindt alleen plaats onder de invloed van het Hoge Licht.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/the-strange-process-of-birth/

 www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “The Power of The Book of Zohar” #7

Related Material:

The Magical Mechanism Of The Book Of Zohar

The Book Of Zohar – A System Of Communication With The Upper World

See The World From End To End

Filed under: Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: