Dieren zullen ons helpen om een waar mens te worden

Opmerking: Dierenartsen zeggen dat dieren tegenwoordig heel veel ziekten hebben, tot aan depressie toe. Er bestond een klein boekje van 50 bladzijden over ziekten bij huisdieren, nu is het 500 pagina’s dik.

Ik heb in een Russisch veterinair boek gelezen: “Dieren die een voldoende ontwikkeld intellect hebben (honden, katten) kwijnen weg.” Alsof ze het over mensen hebben. “Als het buiten somber en koud is en in huis ook, kwijnen ze weg. Als de eigenaar haast heeft als hij ze uitlaat en hij het als een verplicht programma voelt, als hij het niet leuk vindt, kwijnen de dieren weg. Als de eigenaar een slecht humeur heeft en prikkelbaar is, voelt het dier zich eenzaam.”

Het lijkt wel alsof ze het niet over dieren hebben, maar over mensen.

Mijn antwoord: Natuurlijk, ze hebben een ziel.

Vraag: Ze zeggen dat wij van alles aan hen doorgeven. Dat ze het slachtoffer zijn van alles wat wij meemaken, van haat en van wat er allemaal in de wereld gebeurt.

Antwoord: Dieren voelen veel. Heel veel! Veel meer dan mensen. Een mens kan dingen vergeten, afleiding zoeken, hij heeft zulke systemen. Maar dieren hebben dat niet. Ze voelen meteen wat er met de eigenaar aan de hand is. En zo ligt hij naast je, legt zijn kop op je been en kijkt hij je aan, dat is het, er bestaat niets anders voor hem. Je bent zijn god. Dit is schokkend! We begrijpen het niet, voelen niet mee en letten er niet op.

Vraag: Omdat wij niet echt voelen dat wij een baas hebben?

Antwoord: Ja. Wij kennen zo’n voorbeeld niet.

Vraag: Wat kan ons dit leren? Kunnen wij onze verantwoordelijkheid voelen?

Antwoord: Uiteindelijk beïnvloeden we elkaar allemaal. De levenloze, animale en menselijke natuur zijn met elkaar verbonden. Dus ook hun lijden is met ons verbonden en dan voelen wij het op ons niveau. Er zijn veel ziekten en veel problemen die we zouden kunnen behandelen als we dieren aandacht zouden geven. Dat wil zeggen dat we mensen via dieren genezen, we zouden op dit niveau kunnen voorkomen dat deze depressies en problemen zich verder verspreiden. Maar we kunnen dit niet waarderen en evenmin accepteren. Diep in ons hart begrijpen we honden en katten niet. 

Vraag: Kunnen we zeggen dat dieren ons werkelijk genezen van al deze problemen?

Antwoord: We moeten de dieren die bij ons leven als een deel van onszelf accepteren en ons gaan realiseren dat we onszelf door hen kunnen helen en corrigeren.

Vraag: Dus dan maakt u hen eigenlijk menselijk?

Antwoord: Nee, maar ik begrijp de interactie tussen dieren en mensen, hoezeer een dier de mens aanvoelt en aanvult, en de menselijke ervaringen en correcties door zich heen laat gaan.

Vraag: Wat bedoelt u met correcties?

Antwoord: Ik bedoel dat als een mens meer aandacht besteedt aan het dier dat hij heeft, hij zich via dat dier corrigeert. Waarom niet? Tegelijkertijd geef je hem jouw deel: een beetje van je hart, een beetje van je ziel.

Vraag: En daarna, als ik op die manier leef, begin ik dan langzamerhand ook zo met anderen om te gaan?

Antwoord: Natuurlijk. En dat hoeft niet eens met anderen te zijn. Hierdoor, door deze hond of kat of wat je ook voor dier hebt, geef je een goede houding aan de wereld! Dit is je correctie al. Let eens op hoe ze dat van je verwachten, van je eisen. Ze hebben geen verdere gedachten, ze zijn nog op het animale niveau.

Ik ben ervan overtuigd dat dieren ons kunnen helpen om een waar mens te worden als wij op de juiste manier met hen omgaan.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/animals-will-help-us-become-human/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 1/2/21

Related Material:

Why Did We Climb Down From The Trees?

A Meal Is A Time Of Contemplation

Rage Slows Down The Digestion Of Food

Filed under: Children, Education, Health, News | Add Comment →

DISCUSSION | SHARE FEEDBACK | ASK A QUESTION

One Comment

  1. Je geeft hem een stukje van je ziel, je hart, van daar het intense verdriet als een dier sterft. Zo kaal het leven ineens.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: