De wereld is alles wat ik voel

Het Boek De Zohar, “YaYera, Item 114: “Toen Adam HaRishon zondigde, zondigde hij met de boom van de kennis van goed en kwaad, zoals er geschreven staat: ‘maar van de boom van de kennis’. En hij zondigde daarmee en veroorzaakte de dood in de hele wereld.”

De wereld is alles wat ik voel. Toen ik op spiritueel niveau mijn egoïsme ging gebruiken, werden al mijn gevoelens, mijn wereld, meteen van de enorm grote, hogere, immense, eeuwige, volmaakte staat waarin ik was, gereduceerd tot een kleine, gebrekkige, egoïstische, doffe, tijdelijke wereld, die al snel uitloopt op mijn dood.

Precies dit gebeurde er met de gevoelens van de mensen die de val maakten van het spirituele niveau naar het fysieke niveau.

Ik voel de hele wereld in mij. Alles wat via mijn zintuigen binnenkomt, wordt in mij gevormd, toegevoegd en geïntegreerd, het wordt aan mij gegeven als een beeld van mijn universum, mijn wereld, wat ik innerlijk absorbeer.

Als er echter spirituele zintuigen in mij worden gevormd, en ze zijn praktisch grenzeloos, lijkt het alsof ik uit mezelf treed, uit mijn beperkingen, dan ga ik de natuur in haar eeuwige perfectie waarnemen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/the-world-is-all-that-i-feel/

www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “The Power of The Book of Zohar” #7

Filed under: Perception, Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed