De Ten is ons spirituele kapitaal

Als de tijd voortschrijdt, voelen we een steeds grotere afstand tot het doel. Dit is niet bedoeld om teleurgesteld te worden, maar als de onthulling van een nieuw verlangen dat gevoeld moet worden om voorwaarts te gaan. Vooruitgang vindt altijd plaats van min naar plus, dan gaan we van een nog grotere min naar een nog grotere plus, enzovoort.

Daarom heb ik een groep nodig die me altijd vergezelt en werkt als een batterij, een condensator. Alles wat ik in de neergangen en de opgangen heb ontvangen, investeer ik in de groep. Ik rijs en ik val, ik beweeg me van de ene staat naar de volgende, en al mijn werk komt samen in mijn Ten. Zo is het met ieder van de vrienden, dankzij dit bereiken we het doel.

De Ten is een plek waar wij al onze inspanningen, successen, alle vragen en antwoorden verzamelen. Ik val en vergeet alles, ik begrijp niets meer, het is zelfs nog erger dan voorheen, dit komt omdat ik de oude staat voorbij ben, in de Ten heb geïnvesteerd en ik aan een nieuw niveau ben begonnen, ik een blanco pagina voor me heb, en mijn Kli leeg is.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/03/the-ten-is-our-spiritual-capital/

Facebook: www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog wordt zondag a.s. geplaatst.

From the World Kabbalah Convention, “Discovering Life In The Ten” 2/26/21, “The Greatness of the Creator in the Ten,” Lesson 2

Related Material:

Revealing The Creator In The Ten

The Creator Truly Wants To Reveal Himself To Us

Do Not Disconnect From The Ten

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed