Materiaal in de handen van de Meester

Bij elke stap ontdekken wij dat correctie het werk van de Schepper is, het enige wat wij moeten doen, is erom vragen. Het is aan ons om een gebed te laten opstijgen.

Onszelf onderwerpen maakt ook deel uit van ons vragen en van ons tot de Schepper wenden als gebroken fragmenten, ermee instemmen dat Hij alles met ons doet wat Hij wil en wat deel uitmaakt van Zijn plan. Hiertoe zijn we bereid en we geven ons aan Hem over als materiaal in de handen van de Meester.

We zijn niet langer in staat om ook maar iets te bereiken, we kunnen ons alleen maar vasthouden aan onze toewijding aan de Schepper en bereid zijn om ons aan Hem over te geven voor de correctie die Hij nodig vindt. Van tevoren bereiden we ons hierop voor met de hulp van onze vrienden, de groep.

Het vraagt heel veel werk om niet passief te wachten totdat er van Bovenaf actie ondernomen wordt. Wij werken om te ontdekken dat onze verbindingen gebroken zijn, dat wij tekortschieten, en we werken aan een waarachtig gebed.

De Schepper corrigeert door de kracht van het Licht, maar wij moeten bereid zijn om ons met elkaar te verbinden en alle denkbare pogingen doen, totdat we zeker weten dat wij het zelf niet kunnen. Dan komen we bij de Schepper als een klein kind dat naar zijn vader toerent en huilt omdat hij zelf de blokken niet in elkaar kan zetten en nu vraagt hij om hulp.

Wij kunnen het Hem echter niet van tevoren vragen. Het plaksel dat de stenen van ons huis met elkaar verbindt, bestaat uit ontevredenheid, onze tranen, ons lijden. Dit alles brengen we, samen met onze tranen, naar de Schepper en we mopperen omdat de blokken niet bij elkaar passen en als het al even zo lijkt, valt alles meteen weer uit elkaar. Maar wat ontbreekt er dan?

Onze tranen missen de Hoge Kracht. Als het gebed (MAN) van onze kant en het antwoord (MAD) van de kant van de Schepper zich samenvoegen, ontstaat er een kracht die alle gebroken fragmenten voor altijd op de juiste manier samenvoegt. Op die manier ontdekken wij keer op keer onze eenwording met de Schepper.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/material-in-the-masters-hands/

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 2/2/21, “Mingling/Inclusion”

Related Material:

The Force Of Overcoming, Part 4

What Is Correct The MAN (Prayer) Based On?

Success = Work + Prayer

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Prayer and Intention, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: