Hoe kom ik erachter wat beter bij mij past?

Vraag: Er wordt op het ogenblik veel over spiritualiteit gepraat. Hoe kom je erachter wat het niveau en de juistheid is van wat men onderwijst? Wat kunt u aanraden? Er zijn veel verschillende meningen. Hoe kan je het beste kiezen?

Antwoord: Dat weet ik niet. Ik bel niemand op, ik trek niemand naar me toe en ik haal niemand over.

Kabbalah is een wetenschap die alles heel logisch en praktisch uitlegt, Kabbalah gebruikt voorbeelden en oefeningen, geen mystieke of meditatieve oefeningen. Als meditatie en gebed meer bij je past, ga dan iets anders zoeken. Als wetenschap meer bij je past, heldere, duidelijke kennis, kom dan naar ons.

Vraag: Hoe voel je dat? Wat is dat voor gevoel en hoe kan je in jezelf ontdekken wat het beste bij je past? Hoe merk je dat?

Antwoord: Er zijn mensen die van nature zeggen: “Vertel me iets wat ik kan geloven. Geef me maar een stukje papier, dan gebruik ik dat om te bidden en me goed te voelen,“ zoals een klein kind dat een speen of een rammelaar vasthoudt, dat geeft hem vertrouwen. Hij heeft verder niets in zijn leven nodig.

Maar als iemand iets wil ontdekken, leren, begrijpen, en vooral iets heel anders wil bereiken, komt hij naar ons toe.

Hij voelt dat de waarheid hier te vinden is. Niet zomaar, maar door voelen en denken. Vooral door denken. Hij begrijpt dat dit inderdaad een wetenschap is die serieus spreekt over het bereiken van lagen die hoger zijn dan deze wereld, over de systemen die alles besturen.

En dit is nu precies voor onze generatie bedoeld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/how-do-i-find-out-what-is-closer-to-me/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Ask a Kabbalist” 12/31/18

Filed under: Kabbalah Study, Religion | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: