Hoe kan ik trots overwinnen?

Vraag: Hoe kan een mens trots overwinnen? Is daar een methode voor?

Antwoord: Alleen in de groep, als je je annuleert voor de groep. Jij bent een nul vergeleken met je vrienden. Dit is het meest juiste. We kunnen ons niet voor de Schepper annuleren omdat we Hem niet zien en niet voelen. Het is het gemakkelijkste om dit voor de groep te doen.

Vraag: Kan trots zich uiten in het feit dat ik denk dat iemand anders moet veranderen en ik niet? Maar eigenlijk is het zo dat ik mezelf moet veranderen en dat niet, zoals gebruikelijk, anderen moeten veranderen. 

Antwoord: Ja. Maar dit is al een ander niveau.

Het is nu eenmaal zo dat ik de wereld voel zoals ik haar voel. Maar als ik ergens trots op ben, betekent dit dat ik niet op de juiste manier naar de wereld kijk. Ik zie de wereld op de juiste manier als ik de laagste ben, nul, en ik alleen bestaansrecht heb als ik me op de hogere richt, de Schepper. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/how-to-overcome-pride/

Facebook:  https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/22/19

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed