De Ten is een cel van het spirituele lichaam

Ieders eerste verantwoordelijkheid gaat over de Ten, over alle vrienden, over de verbinding met elkaar waarin de Ten het verlangen naar de Schepper tot uitdrukking brengt, over de dringende vraag aan de Schepper om ons te corrigeren en ons gezamenlijke verlangen te vervullen.

Eenieder in de Ten moet dit werk doen, dit is zijn persoonlijke, individuele opdracht met betrekking tot de Ten. Als men zich in de Tens op deze manier met elkaar verbindt, als iedereen dit innerlijk doet en een gezonde cel wordt, wordt het mogelijk om met deze cellen een spiritueel lichaam te bouwen. Het zal een waar mens worden: “Adam”.

Tot nu toe is iedere Ten één basiscel, meer niet. Op deze manier vormen we een zaaddruppel van waaruit wij in spiritualiteit zullen gaan vermenigvuldigen en groeien. Voordat er een dergelijke zaaddruppel is die uit tien vrienden bestaat, kunnen we niet gaan groeien in de spirituele wereld. 

Deze voorwaarde staat voor ons als een barrière aan de grens, de Machsom, een obstakel dat ons niet veroorlooft om te begrijpen hoe noodzakelijk onze verbinding is. Natuurlijk kunnen wij dit werk niet zelf doen, maar we moeten denken, vragen, eisen dat de Hoge Kracht dit in ons zal veranderen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/the-ten-is-a-cell-of-the-spiritual-body/

Facebook: www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From the Daily Kabbalah Lesson 2/12/21, “My Sons Defeated Me” (Preparation for the Convention 2021)

Related Material:

Like Cells In The Body

Building In The Center Of Ten

Do Not Disconnect From The Ten

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: