De schepping en haar vrouwelijke deel

Het Boek De Zohar, Chayei Sarah” (Het Leven van Sarah), hoofdstuk 80: Waarom treffen we allerlei soorten hekserij en magie bij vrouwen aan? Dat komt omdat, toen de slang bij Eva kwam, hij vuiligheid in haar bracht. Hij bracht het alleen in haar, niet in haar man, de toverspreuken verspreidden zich vanuit de vuiligheid van de slang. Daarom vinden we hekserij bij vrouwen.

In Kabbalah vormen vrouwen een heel belangrijk deel van de schepping, zelfs nog belangrijker dan het mannelijke deel, want alles is van haar afkomstig. Het mannelijke deel is een link tussen het vrouwelijke deel en de Schepper.

De hele schepping is het vrouwelijke deel. Daarom worden geboorte, fasen van opgang en alle activiteiten van de schepping in de vrouw gerealiseerd. Mannen in de wereld zijn alleen nodig om haar te geven wat zij nodig heeft, het leven zelf is in de vrouw aanwezig.

Dit is heel waar. Als mannen dit zouden begrijpen en het ermee eens zouden zijn, zou de wereld er veel beter uitzien, eerlijker. Helaas zijn we nog niet in die mate gecorrigeerd.

Vanuit spiritueel oogpunt, is het vrouwelijke deel in de schepping het verlangen en het mannelijke deel de intentie. De Schepper heeft het verlangen geschapen, voor dat verlangen is de correcte intentie geschapen: ten behoeve van de Schepper. Deze intentie werd echter gecorrumpeerd door de zogenaamde “zonde” en veranderde in het tegendeel. Dat wil zeggen dat de intentie om te geven is vervangen door een ontvangen voor zichzelf, zonder enige liefde of mededogen voor anderen.

Waarom zeggen we dat de vrouw verdorven is, dat zij al het kwade in zich heeft, dat zij het venijn van de slang in zich heeft en de man niet? Omdat het kwaad zich in het vrouwelijke deel manifesteert. Ik bedoel hiermee echter absoluut niet dat het over vrouwen gaat. Als ik “vrouw” zeg, verbind ik dit alleen met spirituele eigenschappen. Leg mijn woorden dus niet uit op het niveau van onze wereld.

Eva was dus niet verdorven voordat de egoïstische eigenschap van “ontvangen” op Adam overging. Adam was zelf verdorven en daardoor was de hele wereld verdorven, inclusief Eva. Zij was de schakel tussen de slang en Adam. Toen Adam zondigde, daalden zij beiden af naar het laagste niveau, naar de staat van permanente zonde, en zij moeten uit deze egoïstische staat komen.

Dit gebeurt hoofdzakelijk door de inspanningen van Adam, het mannelijke deel van de schepping, omdat dat deel werkt aan de correctie van de intentie en deze moet veranderen van ontvangen in geven. Het vrouwelijke deel is meer passief. Zij aanvaardt deze intentie en werkt ermee. We zien dit in de praktijk terug in het mannelijke en het vrouwelijke karakter, in hun benadering van de wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/creation-and-its-female-part/

Facebook: www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “The Power of The Book of Zohar” #4

Related Material:

Women’s Force: The Force Of Creation

Female Desire And Male Intention

“Woman” And “Man” Are Two Forces Leading To The Creator

Filed under: Man and Woman, Spiritual Work, Women’s Spirituality, Zohar | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed