Als mannen huilen

Vraag: Dokters raden ons aan om één keer per week te huilen. Ze zeggen dat tranen ervoor zorgen dat psychologische stress lichter wordt. Ze zeggen ook dat fysieke pijn wordt verzacht. Het lichaam produceert enkefalinen, dat zijn natuurlijke pijnstillers. Zweet en tranen helpen om schadelijke toxines uit ons lichaam kwijt te raken en tranen helpen om de bloeddruk te verlagen.

Het lijkt erop dat wij vaker moeten huilen. Kunt u dat uitleggen?

Antwoord: Jazeker. Er is veel te zeggen over tranen, over het proces waardoor we huilen, die lichte innerlijke stress die tranen met zich meebrengt.

Het is zuivering. Een mens roept het uit.

Vraag: Moet je helemaal uithuilen en voel je je daarna vredig?

Antwoord: Het is niet eenvoudig. Zeker voor mannen. Mannen huilen zelden, alleen als er iets opwindends is gebeurd, als je voelt dat je op het punt staat om iets te ontdekken. Maar dit zijn niet de tranen van een vrouw.

Vraag: Zijn de tranen van een man anders dan die van een vrouw?

Antwoord: Absoluut. Hier wordt de scheiding tussen mannen en vrouwen duidelijk, een vrouw kan niet huilen om mannelijke redenen en een man niet om vrouwelijke redenen. Hier kunnen we niets aan veranderen. Daarom zijn we twee mensen en niet één enkel mens. Onze tranen zijn anders. We hebben andere systemen! Bij een man verloopt dit via de hersenen en bij een vrouw door het hart en de buik.

Bij een man gaat het een beetje door zijn hart, maar het meest door zijn hersenen. Bij een vrouw door haar hart, maar voornamelijk door haar buik. Tranen gaan door deze systemen, ze worden mannelijk en vrouwelijk genoemd.

Een man huilt als hij iets bijzonders tot stand gebracht heeft en het feit dat hij zich van dit bijzondere bewust is, vermengt zich met zijn gevoelens daarover. Een vrouw huilt als er van alles door haar systeem gaat. Het zijn volkomen andere mensen. Ze komen uit verschillende werelden!

Vraag: Wat is de betekenis van de verbinding tussen deze werelden?

Antwoord: Ze verbinden zich niet met elkaar. Ze verbinden zich alleen in de Schepper, als zij boven zichzelf uitstijgen en hun gemeenschappelijke, ene wortel onthullen. Alleen daar kunnen zij zich verenigen, de Schepper onthullen en onthullen zij zichzelf werkelijk in de ander.

Daarom is er zo’n speciale aantrekkingskracht tussen ons, de tegenstellingen tussen de geslachten enz. We hebben hier met een heel complex systeem van relaties te maken.

Vraag: Vindt de ware vereniging daar plaats, in de Schepper?

Antwoord: In de hemel, zoals men zegt.

Vraag: U bent geen sentimenteel mens, maar als we het over uw leraar Rabash hebben, zie ik heel vaak hoe uw ogen plotseling vochtig worden en dat u helemaal verandert. Hoe komt dat?

Antwoord: Daar kan ik niets aan doen. Het komt omdat de wortel van mijn ziel zich in hem bevindt, daarom ben ik dan anders.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/when-men-cry/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s. 

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 12/28/20

Filed under: Health, Man and Woman, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed