Waarom we stoïcijns zijn over twee miljoen Covid doden

Mijn nieuwe artikel op Linkedin “Waarom we stoïcijns zijn over twee miljoen Covid doden

Het afgelopen jaar zijn er ongeveer twee miljoen mensen overleden aan het coronavirus. Hoe gealarmeerd voelen we ons daar eigenlijk over? Laten we het onder ogen zien: dat zijn we niet. We maken ons verschrikkelijk ongerust over de sluiting van bedrijven, bioscopen, sportarena’s, scholen en andere dingen die we moeten missen op het gebied van amusement en dienstverbanden, maar als het gaat over de twee miljoen slachtoffers van dit virus? Daar zijn we stoïcijns over.

Als we kijken naar de wereldbevolking gaat het bij twee miljoen slachtoffers van Covid-19 inderdaad niet over heel veel mensen. We beschouwen het als een natuurlijk fenomeen, een geval van force majeure, om het maar zo te noemen, dus we voelen ons er vrij rustig onder.

Maar we hebben hier met een groter probleem te maken: We zijn ons niet bewust van het doel van de plaag, en daarom is de volgende klap al op komst, die zal pijnlijker zijn en nog wijder verspreid voorkomen dan het coronavirus. Als het enige waar we ons zorgen over maken erover gaat dat we niet naar een bar of naar de film kunnen gaan, zorgen we ervoor dat we in een nog ergere ramp terechtkomen dan het virus, in iets wat ons zal dwingen om op zoek te gaan naar de wortel van deze rampen, en dan moeten we niet onze hoop vestigen op vaccins die alleen maar werkzaam zijn tot de volgende, resistente mutatie zich voordoet.

De diepste oorzaak van de plaag bestaat uit onze corrupte onderlinge relaties. Deze relaties vernietigen niet alleen het weefsel van de samenleving, zoals we het nu overal in de VS zien. Uitbuiting en kwaadwilligheid vernietigen het weefsel over de hele wereld. Ze zijn verderfelijk voor onze maatschappij, voor onze planeet, voor onze gezondheid en voor alle diersoorten. Ze beletten ons om samen te werken in het belang van de hele mensheid, ze staan ons niet toe om schouder aan schouder te werken om onze planeet te redden. Het wantrouwen laat ons niet toe om de wonden van onze samenleving te helen en dit leidt tot geweld, agressie, onverdraagzaamheid, armoede, depressie, drugsmisbruik en oorlogen.

Doordat wij elkaar mishandelen, mishandelen we alles om ons heen: de bodem, het water, de lucht, planten, dieren en mensen. Ze lijden allemaal onder onze haat, en in die mate reageren ze daarop. Daarom worden de stormen heviger, komen er vaker branden voor die zich sneller verspreiden en verspreiden ook allerlei plagen zich sneller dan ooit tevoren. De boodschap die door dit alles wordt aangereikt is duidelijk: herstel de onderlinge verhoudingen, zo niet dan zullen deze verhoudingen jullie vernietigen.

We hebben geen enkel recht om stoïcijns te zijn over de slachtoffers van Covid-19 want deze houding vernietigt onze toekomst. Als we onze onderlinge verhoudingen corrigeren, zal dat de beproevingen die ik zojuist heb genoemd tot rust brengen en zullen we vrede vinden en gemoedsrust. Anders staan we voor een heel slecht jaar, en een nog slechter decennium.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/why-we-are-stoic-about-two-million-covid-fatalities-linkedin/

Filed under: Coronavirus, New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed