Vrees of ontzag?

Vraag: Wat betekent “in vrees voor de Schepper”?

Antwoord: Vrees voor de Schepper betekent dat je schroom voelt om met Hem in contact te zijn. Je begrijpt dat het gaat over de Absolute en als je tot Hem komt, is dat alleen met wat suggesties en verlangens die het waard zijn om aan Hem te vragen, het is onmogelijk om je tot Hem te richten zonder respect of met iets onbelangrijks. Het moet iets heel bijzonders zijn.

Vraag: Is het dan juister om het te hebben over ontzag voor de Schepper dan vrees voor de Schepper? 

Antwoord: Nee, ontzag komt eerst. Zoals Kabbalah het uitlegt: je moet goed begrijpen dat de Schepper in principe maar één vraag van de mens beantwoordt: de vraag om de eigenschap van liefde in jezelf te ontwikkelen, liefde voor de ander, de eigenschap die de Schepper heeft. Dit betekent dat ik vraag om aan de Schepper gelijkvormig te worden.

Vraag: Moeten we, in het algemeen gesproken, God vrezen?

Antwoord: Nee, het is niet nodig om bang te zijn. Het is nodig om schroom te voelen. Angst ontstaat uit het feit dat je Hem zou willen ontwijken. Dat is geen goede eigenschap.

Schroom is echter noodzakelijk. Je zoekt immers constant naar mogelijkheden om dichterbij de Schepper te komen, je tot Hem te richten en ook enkele eigenschappen van Hem te ontvangen. En ze toe te passen om zo dichter bij Hem te komen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/fear-or-awe/

From KabTV’s “Spiritual States” 4/3/19

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: