Leven vanuit het begrijpen van de zin van het bestaan

Opmerking: Als een mens deel uitmaakt van het alomvattende systeem zouden er tussen de delen van dat systeem verbindingen moeten zijn die op een bepaalde manier gebouwd zijn volgens een correct algoritme.

Mijn antwoord: Het enige correcte algoritme met betrekking tot de verbindingen is voor elk deel van het systeem dat het alleen bestaat om alle andere delen te ondersteunen, voor zichzelf krijgt het alleen zoveel als noodzakelijk is voor het functioneren op deze wijze.

Vraag: Hoe verhouden de mannelijke en de vrouwelijke delen van het systeem zich tot elkaar, c.q. man en vrouw als echtgenoten?

Antwoord: Man en vrouw moeten zich richten op steun aan elkaar en op wat er uit hun relatie ontstaat.

Vraag: Hoe kan een vrouw haar man zo effectief mogelijk steunen? Welke vorm moet die steun hebben met betrekking tot zijn ontwikkeling op het gebied van zijn leven in de fysieke wereld en misschien ook met betrekking tot het spirituele doel?

Antwoord: Ik denk niet dat er veel verschil is tussen mannen en vrouwen of echtgenoten. Ze moeten beiden leven met als basis een begrip van de betekenis van hun bestaan. Wat moeten ze tenslotte bereiken? Wat is het belangrijkste in hun leven?

Hieraan moeten ze blijven werken. Er zijn hierbij vele mogelijkheden, maar alle moeten gericht zijn op het bereiken van een gemeenschappelijk doel.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/01/live-in-the-understanding-of-the-meaning-of-existence/

From KabTV’s “Kabbalah Express” 12/7/20

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Filed under: Man and Woman, Meaning Of Life, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed